Meest gestelde vragen

WKJVN FAQHieronder staan de meest gestelde vragen die de afgelopen jaren zijn binnengekomen. Nieuwe vragen zullen we helaas niet meer beantwoorden hoe graag we dit ook zouden willen.

 

Mag ik afbeeldingen en teksten van TelevisieGeheugen gebruiken voor mijn eigen website, publicatie, etc?

Hoewel de screenshots op deze website in de meeste gevallen door TelevisieGeheugen zelf gemaakt zijn, ligt het auteursrecht bij de producent van de serie of film, en zal hier om toestemming gevraagd moeten worden.

Creative Commons Licentie

Op alle teksten die op TelevisieGeheugen staan is de Creative Commons licentie van toepassing zoals deze hierboven is afgebeeld: teksten mogen worden overgenomen, mits duidelijk vermeld wordt dat deze afkomstig zijn van TelevisieGeheugen, niet voor commerciële doeleinden wordt gebruikt, niet worden gewijzigd en alleen worden overgenomen als deze worden gepresenteerd met een identieke licentie. TelevisieGeheugen stelt het op prijs wanneer teksten worden overgenomen volgens de Creative Commons licentie, dit wordt gemeld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor het gebruik van teksten voor commerciële doeleinden kan contact worden opgenomen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Uitleg iconen

BY

Naamsvermelding: De gebruiker dient bij het werk de door de maker of de licentiegever aangegeven naam te vermelden (maar niet zodanig dat de indruk gewekt wordt dat zij daarmee instemmen met uw werk of uw gebruik van het werk).

NC

Niet-commercieel: De gebruiker mag het werk niet voor commerciële doeleinden gebruiken.

ND

Geen afgeleide werken: De gebruiker mag het werk niet bewerken. 

 

Kunnen er kinder- series, films of programma's waaraan ik heb meegedaan en/of in heb meegespeeld via TelevisieGeheugen gekocht worden?

TelevisieGeheugen verkoopt geen boeken, merchandising, cd's, dvd's videobanden, tunes of kopieën daarvan. Wij verwijzen je dan ook door naar de links van Bol.com onderaan de geplaatste dvd's of cd's, de bekende warenhuizen en cd-winkels of direct hier waar je veilig direct kunt bestellen via Bol.com.

Ook is het mogelijk om kopieën te bestellen bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Voor meer informatie www.beeldengeluid.nl, ook:

  • als jezelf of iemand anders die je kent heeft meegespeelt in een serie of speelfilm
  • als jezelf of iemand anders die je kent heeft meegedaan aan een programma
  • als je oude school of klas heeft meegedaan aan een programma

kun je het beste online in de collectie van Beeld en Geluid zoeken via deze link: zoeken.beeldengeluid.nl

 

Is deze serie al uitgebracht of nog te krijgen op dvd?

Er kan worden uitgegaan dat alle in Nederland uitgebrachte series te vinden zijn op onze website, en deze in de meeste gevallen kunt bestellen via onze links naar Bol.com of direct hier mochten deze onverhoopt nog niet op onze website staan, zolang de voorraad strekt.

Sommige series zijn nog niet in Nederland maar wel in andere landen te koop en veelal nieuw of tweedehands te bestellen bij Amazon Nederland. Let op! Deze zijn over het algemeen zonder Nederlandse ondertitels en/of stemmen, zolang de voorraad strekt. Ook kan het zijn dat verkopers op Amazon (nog) niet naar Nederland versturen, dit kan per dag, week of maand verschillen afhankelijk van de verkoper.

 

Heeft TelevisieGeheugen invloed op de herhalingen die uitgezonden worden op TV?

TelevisieGeheugen heeft geen invloed op wat er aan herhalingen wordt uitgezonden door de diverse omroepen of televisiezenders. Je kunt dan het beste de desbetreffende zender een e-mail sturen met daarin het verzoek een programma te herhalen.

TelevisieGeheugen is geen televisiestation en werkt ook niet samen met de omroepen of televisiezenders waardoor wij bezoekers van onze site hier niet verder mee kunnen helpen.

 

Waarom staan niet alle kinderseries of films op TelevisieGeheugen?

Het is niet altijd makkelijk om informatie en materiaal te achterhalen van bepaalde kinderseries of films. Omdat TelevisieGeheugen de informatie zo volledig mogelijk wil plaatsen wordt er soms gekozen alleen screenshots of foto's te publiceren totdat er goede informatie omtrent een kinderserie of film is.

Ben je in het bezit van materialen en/of gegevens waar wij op zoek naar zijn en wil je ons daarmee helpen? Laat het ons dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om zo dit naslagwerk compleet te krijgen. Als dank zetten we je naam onder het artikel van de desbetreffende serie en/of programma.

 

Er staat iets anders op Wikipedia?

TelevisieGeheugen begon ooit in 2003 als 'KinderTV' en daarna als 'Waar keek jij vroeger naar?'. Veel informatie, afkomstig van onze website, is overgenomen in artikelen op Wikipedia. Een aantal hebben daar netjes de bron bij gezet maar vele ook niet. Hoewel de informatie zo nauwkeurig mogelijk is gecontroleerd kan er natuurlijk altijd ergens een fout zijn ingeslopen, dit kan ook op Wikipedia zo zijn. Mocht je van mening zijn dat er iets niet klopt en kun je dit aantonen, laat het ons weten zodat we het kunnen corrigeren. Als dank zetten we je naam onder het artikel van de desbetreffende serie en/of programma. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de content op onze website.

 

WAAR ZIJN DE TUNES GEBLEVEN?

Doordat de rechthebbende van de serie Candy Candy een klacht hebben ingediend bij YouTube wegens het ongeoorloofd plaatsen van meerdere afleveringen, is ons kanaal verwijderd. Jammer natuurlijk maar het goede nieuws is dat er nog genoeg te zien en te lezen is over jouw favoriete televisie-sentiment op onze site.

 

Is TelevisieGeheugen een bedrijf?

TelevisieGeheugen is geen bedrijf maar een uit de hand gelopen hobby. Het doel is de herinnering die velen is bijgebleven aan de kinder- en jeugdseries of films die hoofdzakelijk op de Nederlandse en soms ook op andere zenders zijn uitgezonden, te laten herbeleven op één centraal punt.

 

Wat gebeurt er met mijn gegevens die ik op TelevisieGeheugen heb ingevuld?

TelevisieGeheugen heeft op 30 mei 2021 alle gegevens van haar bezoekers die een reactie op een serie en/of programma hebben gegeven verwijderd.

Deze reacties zijn nu niet meer te lezen op onze site maar kunnn nog wel geruimte tijd in zijn geheel of gedeeltelijk te vinden zijn via zoekmachines als Google. TelevisieGeheugen kan hier niet aansprakelijk voor worden gesteld, het invullen van deze reacties was op eigen risico en we voldeden aan de gegevensverwerking hiervan.

Deze website bestaat nu alleen nog uit functionele cookies die noodzakelijk zijn om je televisie-sentiment te laten herbeleven.

Met het oog op de privacywet wordt het ook steeds lastiger te voldoen aan deze regels, we doen het tenslotte voor ons en jullie plezier en dat willen we graag zo houden. Zo kunnen hackers er ook niets mee :-)

 

Ik heb geen e-mail van TelevisieGeheugen ontvangen?

Het is mogelijk dat een e-mail van TelevisieGeheugen niet ontvangen wordt, dit komt waarschijnlijk doordat spamfilters de e-mails van TelevisieGeheugen tegenhouden. Controleer het eigen spamfilter op instellingen zodat onze e-mails wel binnenkomen in het juiste postvak van het e-mailprogramma. Doe eventuele navraag bij de provider wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van een eigen spamfilter. Outlook (ook Hotmail en MSN) en Gmail gebruikers kunnen het beste even in de map ongewenste mail kijken en zonodig de e-mails van TelevisieGeheugen weer als veilige post instellen.

 

 

Meest gestelde vragen

De meeste antwoorden vind je hier

 

Heb je aanvullingen?

Klik hier om ze met ons te delen