WKJVN FAQHieronder staan de meest gestelde vragen die regelmatig bij ons binnenkomen. Lees deze eerst aandachtig door alvorens een vraag naar ons te mailen. Vragen waarvan het antwoord hier al kan worden gevonden zullen helaas niet meer beantwoord worden. Overige vragen evenals aanvullingen mag je vanzelfsprekend Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Mag ik afbeeldingen en teksten van TelevisieGeheugen gebruiken voor mijn eigen website, publicatie, etc?

Hoewel de screenshots op deze website in de meeste gevallen door TelevisieGeheugen zelf gemaakt zijn, ligt het auteursrecht bij de producent van de serie of film, en zal hier om toestemming gevraagd moeten worden.

Creative Commons Licentie

Op alle teksten die op TelevisieGeheugen staan is de Creative Commons licentie van toepassing zoals deze hierboven is afgebeeld: teksten mogen worden overgenomen, mits duidelijk vermeld wordt dat deze afkomstig zijn van TelevisieGeheugen, niet voor commerciële doeleinden wordt gebruikt, niet worden gewijzigd en alleen worden overgenomen als deze worden gepresenteerd met een identieke licentie. TelevisieGeheugen stelt het op prijs wanneer teksten worden overgenomen volgens de Creative Commons licentie, dit wordt gemeld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor het gebruik van teksten voor commerciële doeleinden kan eveneens contact worden opgenomen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Uitleg iconen

BY  

Naamsvermelding: De gebruiker dient bij het werk de door de maker of de licentiegever aangegeven naam te vermelden (maar niet zodanig dat de indruk gewekt wordt dat zij daarmee instemmen met uw werk of uw gebruik van het werk).

NC  

Niet-commercieel: De gebruiker mag het werk niet voor commerciële doeleinden gebruiken.

ND  

Geen afgeleide werken: De gebruiker mag het werk niet bewerken.

 

Kunnen de kinderseries en/of programmaa's via TelevisieGeheugen gekocht worden?

TelevisieGeheugen verkoopt geen boeken, merchandising, cd's, dvd's videobanden, tunes of kopieën daarvan. Wij verwijzen je dan ook door naar de links van Bol.com onderaan de geplaatste dvd's of cd's, de bekende warenhuizen en cd-winkels of direct hier waar je veilig direct kunt bestellen via Bol.com.

Ook is het mogelijk om kopieën te bestellen bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Voor meer informatie www.beeldengeluid.nl.

 

Is deze serie al uitgebracht of nog te krijgen op dvd?

Er kan worden uitgegaan dat alle in Nederland uitgebrachte series te vinden zijn op onze website, en deze in de meeste gevallen kunt bestellen via onze links naar Bol.com of direct hier mochten deze onverhoopt nog niet op onze website staan, zolang de voorraad strekt.

Sommige series zijn nog niet in Nederland maar wel in andere landen te koop en veelal nieuw of tweedehands te bestellen bij Amazon Nederland. Let op! Deze zijn over het algemeen zonder Nederlandse ondertitels en/of stemmen, zolang de voorraad strekt. Ook kan het zijn dat verkopers op Amazon (nog) niet naar Nederland versturen, dit kan per dag, week of maand verschillen afhankelijk van de verkoper.

 

Heeft TelevisieGeheugen invloed op de herhalingen die uitgezonden worden op TV?

TelevisieGeheugen heeft geen invloed op wat er aan herhalingen wordt uitgezonden door de diverse omroepen of televisiezenders. Je kunt dan het beste de desbetreffende zender een e-mail sturen met daarin het verzoek een programma te herhalen.

TelevisieGeheugen is geen televisiestation en werkt ook niet samen met de omroepen of televisiezenders waardoor wij bezoekers van onze site hier niet verder mee kunnen helpen.

 

Waarom staan niet alle kinderseries of films op TelevisieGeheugen?

Het is niet altijd makkelijk om informatie en materiaal te achterhalen van bepaalde kinderseries of films. Omdat TelevisieGeheugen de informatie zo volledig mogelijk wil plaatsen wordt er soms gekozen alleen screenshots of foto's te publiceren totdat er goede informatie omtrent een kinderserie of film is.

Ben je in het bezit van materialen en/of gegevens waar wij op zoek naar zijn en wil je ons daarmee helpen? Laat het ons dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om zo dit naslagwerk compleet te krijgen. Als dank zetten we je naam onder het artikel van de desbetreffende serie en/of programma.

 

Er staat iets anders op Wikipedia?

TelevisieGeheugen begon ooit in 2003 als 'KinderTV' en daarna als 'Waar keek jij vroeger naar?'. Veel informatie, afkomstig van onze website, is overgenomen in artikelen op Wikipedia. Een aantal hebben daar netjes de bron bij gezet maar vele ook niet. Hoewel de informatie zo nauwkeurig mogelijk is gecontroleerd kan er natuurlijk altijd ergens een fout zijn ingeslopen, dit kan ook op Wikipedia zo zijn. Mocht je van mening zijn dat er iets niet klopt en kun je dit aantonen, laat het ons weten zodat we het kunnen corrigeren. Als dank zetten we je naam onder het artikel van de desbetreffende serie en/of programma. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de content op onze website.

 

Is TelevisieGeheugen een bedrijf?

TelevisieGeheugen is geen bedrijf maar een uit de hand gelopen hobby. Het doel is de herinnering die velen is bijgebleven aan de kinder- en jeugdseries of films die hoofdzakelijk op de Nederlandse en soms ook op andere zenders zijn uitgezonden, te laten herbeleven op één centraal punt.

 

Wat gebeurt er met mijn gegevens die ik op TelevisieGeheugen heb ingevuld?

TelevisieGeheugen begrijpt dat de bezoekers van privacy houden en gebruikt gegevens alleen voor het versturen van een nieuwsbrief. Alle gegevens die een bezoeker als reactie op onze content invult zijn voor eigen risico. TelevisieGeheugen kan daar niet aansprakelijk voor worden gesteld.

Wie een reactie wil laten verwijderen door ons moet er rekening mee houden dat de reactie na het verwijderen niet meer te lezen is op onze site maar nog wel geruimte tijd in zijn geheel of gedeeltelijk te vinden is via zoekmachines als Google.

 

Ik heb geen e-mail van TelevisieGeheugen ontvangen?

Het is mogelijk dat een e-mail van TelevisieGeheugen niet ontvangen wordt, dit komt waarschijnlijk doordat spamfilters de e-mails van TelevisieGeheugen tegenhouden. Controleer het eigen spamfilter op instellingen zodat onze e-mails wel binnenkomen in het juiste postvak van het e-mailprogramma. Doe eventuele navraag bij de provider wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van een eigen spamfilter. Outlook (ook Hotmail en MSN) en Gmail gebruikers kunnen het beste even in de map ongewenste mail kijken en zonodig de e-mails van TelevisieGeheugen weer als veilige post instellen.

 

Meer televisie-sentiment

Looney Tunes

Looney Tunes (1996)

Omschrijving Amerikaanse reeks tekenfilms uit de Warner Bros studio's, met onder andere Bugs Bunny,… Lees meer
Dallas

Dallas (1981-1984)

Omschrijving Amerikaanse soapserie die draaide om de in olie handelende familie Ewing bestaande uit… Lees meer
Toppop

Toppop (1970-1988)

Al vanaf begin jaren '60 zijn er op de Nederlandse televisie popprogramma's te zien. De meest… Lees meer