BatmanHet eerste seizoen van Batman op de televisie was in Amerika een groot succes. In andere delen van de wereld was de serie over de gemaskerde stripheld nauwelijks bekend, daarom werd ter promotie een speelfilm gemaakt. Belangrijk verschil met de serie was dat er meer budget was. Dit hield in dat er meer op locatie gefilmd kon worden, en dat Batman en Robin meer mogelijkheden kregen om zich te verplaatsen. Naast de vertrouwde Batmobiel heeft het duo de beschikking over een Batcopter, een Batboot en een Batbike. Geen overbodige zaken want maar liefst vier schurken blijken samen te werken in hun plan Batman dwars te zitten.

BatmanCatwoman, The Penguin, The Riddler en The Joker hebben een belangrijke uitvinding gestolen die zich aan boord bevond van een jacht. Ook commodore Schmidlapp, die het gezag voerde aan boord, en het jacht zelf zijn verdwenen. De vier schurken doen met het oog op wereldheerschappij er sindsdien alles aan om Batman en Robin in de val te lokken. Tevergeefs, al lijkt Catwoman bijna te slagen wanneer zij zich voor de Russische journaliste Kitka uitgeeft. Bruce Wayne, de man die achter het Batmanmasker schuilgaat, valt als een blok voor haar. Als Bruce een avondje met haar op stap is heeft hij niet door dat Kitka, oftewel Catwoman, stiekem een zender plaatst.

BatmanDe anderen weten zo precies wat Batman en Robin van plan zijn. Het lukt The Penguin om, verkleed als de commodore, zelfs de geheime Batgrot binnen te dringen waar Batman zijn uitvindingen en Batmobiel verscholen houdt. Maar Batman en Robin weten uiteindelijk hoe ze het viertal onschadelijk moeten maken en zo de wereld van de ondergang te redden. De film heeft dezelfde absurde situaties als de serie: zo wordt Batman aangevallen door een met explosieven gevulde haai en blijkt de gestolen uitvinding een apparaat te zijn dat mensen 'dehydrateert' waardoor er alleen nog een hoopje stof overblijft.

Dit proces kan overigens weer net zo makkelijk teruggedraaid worden. Alle acteurs uit de serie waren ook in de film te zien, met uitzondering van Julie "Catwoman" Newmar. Omdat zij inmiddels haar medewerking aan een andere film had toegezegd werd haar rol door Lee Meriwether overgenomen. 
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 17 april 2006
Laatste aanvulling: 19 juli 2016

© 20th Century Fox

1000 Resterende tekens


Leo B
Zou dit echt zijn?????wwww.batman1966.co.uk
Iwan de Wijn
Ik hoop dat de Batman tvserie uit die tijd (jaren zestig) nog eens op DVD zal verschijnen. Lijkt me geweldig.;-)

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

De Bremer Stadsmuzikanten

Bremer Stadsmuzikanten, De (1993-1994)

De gebroeders Grimm hebben wereldwijd bekendheid gekregen door de meer dan 200 sprookjes en… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Robin Hood

Robin Hood (1973)

Al sinds de jaren '30 speelde Walt Disney met het idee om van het Nederlandse dierengedicht "Van… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Legende van de Bokkerijders, De

Legende van de Bokkerijders, De (1994-1995)

In de 18de eeuw werd Limburg geteisterd door plunderende bendes tijdens een reeks oorlogen. Omdat… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven