DuckTales de Film - Het Geheim van de Wonderlamp (1990)

DuckTales de Film - Het Geheim van de WonderlampNa drie seizoenen was DuckTales de eerste televisieserie uit de Walt Disney Studio's die een eigen bioscoopfilm kreeg. De makers lieten zich inspireren door de Indiana Jonesfilms, wat al duidelijk wordt als de titel in beeld komt. Oom Dagobert is al jarenlang op zoek naar de schat van Collie Baba, en vergezeld van Lizzy en de neefjes Kwik, Kwek en Kwak is hij op weg naar in Egypte. Na een chaotische landing van Turbo McKwek komen ze terecht bij een opgraving waar ze hun gids Hassan leren kennen. Wat ze niet weten is dat hij van de gemene tovenaar Merlock de opdracht heeft gekregen hen te bespioneren.

Ducktales de FilmMerlock is niet geïnteresseerd in de schat, maar wel in de wonderlamp die zich tussen de gouden trofeeën zou bevinden. Nietsvermoedend graven de expeditieleden een piramide uit, die vol met valstrikken blijkt te zitten. Maar alle inspanningen worden beloond en tot Dagoberts vreugde wordt de schat gevonden. De weg terug uit de piramide is niet gemakkelijk en tot overmaat van ramp weet Merlock, in de vorm van een adelaar, de zak met alle goudschatten te stelen. Hij weet echter niet dat Lizzy de stoffige lamp van oom Dagobert heeft gekregen, maar denkt nu dat ze deze hebben gebruikt om uit de piramide te ontsnappen.

DuckTales de Film - Het Geheim van de WonderlampWanneer over de lamp gewreven wordt verschijnt er een geest aan wie de eigenaar van de lamp drie wensen mag vragen. Daar komt Lizzy pas in Duckstad achter als ze in gezelschap van de neefjes over de lamp wrijft en er een klein geestje verschijnt die de vier eenden vertelt dat ze elk drie wensen mogen doen. In een opwelling worden de gekste dingen gewenst. Tot grote schrik van mevrouw Baktaart ziet zij onder andere een babyolifant en het grootste ijsje ter wereld voorbij komen. Lizzy en de neefjes beseffen al gauw dat hun wensen zo snel opgaan. Bovendien vertelt het geestje dat hij bang is voor Merlock die in het bezit is van een talisman.

DuckTales de Film - Het Geheim van de WonderlampHiermee kan de tovenaar onbeperkt wensen doen. Juist op dat moment is Merlock vermomd als rat al het huis van oom Dagobert binnengedrongen... Hoewel deze film niet meer is dan een extra lange aflevering van DuckTales was er veel kritiek op, met name op de stereotype manier waarop de Arabieren worden geportretteerd en het feit dat Turbo door zijn roekeloze vliegstijl een gebouw uit de oudheid verwoest. Vreemd genoeg mocht Bob van der Houven, die voor alle afleveringen de stemmen van de neefjes had ingesproken, dat niet doen voor de film. Omdat in Amerika de film was ingesproken door een actrice moest dat in Nederland ook een vrouw zijn.
 
 


Publicatiedatum: 4 augustus 2006
Laatste aanvulling: 1 september 2016

© Walt Disney Productions

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

DonaldDuck
weet er iemand op welke zender je bijvoorbeeld ducktales kan zien ik hoop dat jullie mijn vraag beandwoorden;-);-)groetjes ikke
jasper
hoi kan iemand me helpenvroeger toen ik nog klein was keek ik bij mijn oma altijd een video van ducktales en een wonderlampmaar het was niet deze het ging over oom dagobert en (of govert goudglans of rockerduck) die een tempel gingen bezoeken (voor een lamp) ze wisten het niet van elkaar en kwamen aan een andere kant erin en dagobert nam de geest mee naar huisen toen gebeurder er iets in egypte geloof ik(weet niet zeker meer)(meer weet ik er niet meer van)weet iemand welke film ik bedoel?mail memijn e-mail is jgtthissen@Home .nlmijn oma heeft die film niet meer duskan niet kijken op de band sad

Meer televisie-sentiment

Captain Caveman

Captain Caveman (1979-1983)

's Werelds oudste superheld heeft eeuwenlang gevangen gezeten in een prehistorisch blok ijs, totdat… Lees meer
Alex

Alex (1988)

Omschrijving Franse tekenfilmserie over een ondeugend muisje, gebaseerd op de Duitse prentenboeken… Lees meer
thumb batfink1

Batfink (1994)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over een vleermuis met superkrachten. Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven