Kuifje en het Geheim van het Gulden VliesDe succesvolle stripverhalen van Kuifje zijn meerdere malen verfilmd. Bijzonder aan deze Franse speelfilm is dat het niet om een tekenfilm gaat, maar om echte acteurs en dat het verhaal niet gebaseerd is op een bestaand stripalbum. Zelf had Hergé zijn bedenkingen bij de verfilmingen van zijn werk. De schrijvers van het scenario kwamen daarom met Hergé overeen dat hij het laatste woord kreeg over het filmscript. Om de ideale acteur te vinden die Kuifje kon spelen werd een grote publiciteitscampagne opgezet. De keuze viel op de jonge Belgische sportleraar Jean-Pierre Talbot, die ontdekt werd op het strand van Oostende.

Kuifje en het Geheim van het Gulden VliesHet verhaal begint op kasteel Molensloot, waar professor Zonnebloem werkt aan een nieuwe brandstof. Kapitein Haddock ontvangt een brief waarin staat dat zijn oude scheepskameraad Paparanic is overleden en hem een boot heeft nagelaten, Het Gulden Vlies. Het schip ligt in Istanbul voor anker. Hadoock vertrekt met professor Zonnebloem, Kuifje en zijn hondje Bobbie naar Turkije waar ze erachter komen dat Het Gulden Vlies niet meer dan een scheepswrak is. Maar als de geheimzinnige Anton Karabine kapitein Haddock aanbiedt de boot te kopen voor een hoog bedrag wordt het al snel duidelijk dat Het Gulden Vlies een geheim verbergt.

Kuifje en het Geheim van het Gulden VliesPaparanic was betrokken was bij een staatsgreep in Tetaragua, een land in Latijns-Amerika. Het goud van de Nationale Bank zou door hem zijn meegenomen en nu vermoeden zijn oude scheepsmaten dat de schat ergens verborgen is op het schip - maar waar? De film werd een bescheiden succes, waarschijnlijk omdat men dicht bij de sfeer van de oorspronkelijke stripverhalen is gebleven: spannende avonturen op exotische locaties, en bovendien lijken de acteurs sprekend op de striphelden. Drie jaar later werd het vervolg 'Kuifje en de Blauwe Sinaasappels' uitgebracht, opnieuw met Jean-Pierre Talbot als Kuifje.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 27 april 2018

© Alliance de Production/Téléfrance/Union Cinématographique

1000 tekens over


Steven
De DVD-Box is prachtig!Niet alleen is het beeld helder en kleurrijk, ook is er te kiezen tussen het NL's en Franse geluid. De NL'se nasynchronisati e is van recente datum (er wordt al gesproken over Euro's). Aangevuld met nog wat extra's zoals korte biografieën, fotogalerij en de originele affiches is het de toch al scherpe prijs meer dan waard!
Steven
Hallo Nienke,Leuk om zo uit eerste hand te vernemen!Ik kan me herinneren dat ik als kind deze film in het Nederlands nagesynchronise erd heb gezien. Komt het NL'se geluid er ook op te staan?
Meerten Welleman
Hallo Nienke,Leuk om te horen dat je de vertaling doet. Hoe ga je te werk? Met de stripalbums ernaast om zoveel mogelijk het vertrouwde taalgebruik te handhaven, of is dat moeilijk.Groet,Meerten WellemanHet Stripschap

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

De Bloementuin

Bloementuin, De (1973)

Omschrijving Britse tekenfilmserie over een tweeling en de kat James die samen avonturen in een… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

De Bloementuin

Bloementuin, De (1973)

Omschrijving Britse tekenfilmserie over een tweeling en de kat James die samen avonturen in een… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Amika

Amika (2009-2011)

Als de 15-jarige Merel de Ridder haar moeder verliest tijdens een springwedstrijd wil haar vader… Lees meer

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven