Madagascar 2In deze vervolgfilm willen Alex de leeuw, Marty de zebra, Melman de giraffe en Gloria het nijlpaard na hun avonturen op het eiland 'Madagascar' terug naar de dierentuin in New York. De vier inventieve pinguïns hebben hiervoor een vliegtuigwrak opgeknapt. Koning Julien en Maurice besluiten om ook mee te gaan. Mort mag niet mee, maar hij weet zich aan de vleugel van het vliegtuig vast te houden. Ver komt het krakkemikkige vliegtuigje niet want het stort neer in een Afrikaans wildreservaat. Hier wordt Alex herenigd met zijn ouders, want zoals in de proloog van de film te zien is werd hij als klein welpje door stropers meegenomen.

Madagascar 2Alex en zijn vader Zuba herkennen elkaar aan de moedervlek in de vorm van Afrika (inclusief Madagascar) die beide leeuwen op hun poot hebben. Ook de andere dieren voelen zich thuis in het reservaat, waar ze voor het eerst hun soortgenoten ontmoeten. Marty komt erachter hoe het is om in een kudde te leven en Melman wordt gekozen als medicijnman van de giraffen. Gloria trekt de aandacht van het stoere nijlpaard Moto Moto. De pinguïns zijn intussen begonnen met het repareren van het vliegtuig en kapen hiervoor jeeps van toeristen op safari. Iedereen lijkt zich te vermaken totdat Alex door een list van Zuba's rivaal Mukanga uit het reservaat verbannen wordt.

Madagascar 2Daar dient zich nog een probleem voor als de watertoevoer naar de drinkplaats opeens stopt. Voor Alex is dat het moment om aan zijn vader te bewijzen dat hij een echte leeuw is en met hulp van vrienden gaat hij op naar de oorzaak van de plotselinge droogte. Het blijkt dat een groep toeristen uit New York, aangevoerd door een oude bekende, de oorzaak is. De stemacteurs uit de originele film keerden allemaal terug voor dit vervolg en kregen alle ruimte om te improviseren. Het budget was bijna twee keer zo groot als voor de originele film en dat is te zien. De fraaie Afrikaanse landschappen met de vele dieren zijn met oog voor detail gemaakt.

Madagascar 2Will.I.Am van de popgroep The Black Eyed Peas werd gevraagd om enkele liedjes te schrijven, en hij is ook te horen als het nijlpaard Moto Moto. De kinderen van Ben Stiller en Jada Pinkett Smith hebben de baby-versies van Alex en Gloria ingesproken. Al tijdens de productie van de tweede film werd bekend gemaakt dat er ook een derde deel zal komen. In 'Madagascar 3: Op avontuur in Europa', uitgebracht in 2012, is te ziens hoe de dieren in Europa bij een circus terechtkomen. De vier pinguïns hebben intussen een eigen televisieserie gekregen, De Pinguïns van Madagascar, die zich weer in New York afspeelt en in 2009 verscheen de kerstspecial 'Merry Madagascar'.
 
 


Publicatiedatum: 14 augustus 2009
Laatste aanvulling: 17 februari 2018

© DreamWorks Animation

1000 Resterende tekens


cartoonboy
madagaskar 1 en 2 zijn beide wel leuk vooral lachuh ;-)
Thomaske
deze is 3 keer beter dan de eerste vind ik... ;-)

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Mijn Franse tante Gazeuse

Mijn Franse tante Gazeuse (1996-1997)

Aangevoerd door burgemeester Korstjes doen de inwoners van het plaatsje Droogbaak mee aan een… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Blinky Bill

Blinky Bill (1998-1999)

De vrolijke koala Blinky Bill woont samen met z'n vriendjes in het bos Groenerdam. Als op een koude… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Witte Steen

Witte Steen, De (1974)

In de Zweedse serie Den Vita Stenen (De Witte Steen, naar het boek van Gunnel Linde) zoekt Fia al… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven