The Muppet MovieNa drie succesvolle jaren Muppet Show maakten de muppets de overstap van televisie naar het witte doek. Hun eerste filmavontuur is een film-in-een-film: de muppets gaan naar een filmvoorstelling om de film te zien die ze zelf gemaakt hebben, en gaat over hoe hun eerste filmproductie tot stand kwam. Daarvoor gaat de film terug naar de plek waar Kermit de kikker vandaan komt: het moeras. Terwijl hij een liedje zingt en zichzelf begeleidt op de banjo, krijgt hij van een impressario te horen dat hij talent heeft en daar iets mee moet doen. Kermit besluit zijn droom te verwezenlijken en gaat op weg naar Hollywood.

The Muppet MovieOnderweg komt hij de meest kleurrijke figuren tegen die zich bij hem aansluiten. Als eerste leert hij Fozzie de beer kennen die weinig succes heeft als komiek, gevolgd door onder andere loodgieter Gonzo en zijn lievelingskip Camilla, de lokale schoonheidskoningin Miss Piggy en Dr. Teeth & the Electric Mayhem, een groep muzikanten met onder andere drummer Animal. Maar Kermit trekt ook de aandacht van Doc Hopper, eigenaar van een restaurantketen gespecialiseerd in kikkerbilletjes. Hij wil dat Kermit voor hem gaat werken als reclamemascotte, maar uiteraard voelt Kermit daar niets voor.

The Muppet MovieDoc Hopper deinst echter nergens voor terug en achtervolgt Kermit en zijn vrienden. Uiteindelijk is het Animal die Doc Hopper afschrikt nadat hij de groeipillen van Dr. Bunsen heeft gegeten en metershoog wordt. Wanneer de muppets eindelijk Hollywood bereiken en hun felbegeerde filmcontract krijgen kunnen ze aan de film beginnen die de kijker zojuist heeft gezien. In de laatste scène zijn alle muppets die tot dan toe gecreëerd waren tegelijk te zien in één scène terwijl ze "The magic store" en "The rainbow connection" zingen. Tal van bekende acteurs, waarvan sommigen ook in de Muppet Show te zien waren, hebben een klein gastrolletje in de film.

Wie goed oplet herkent ook enkele poppenspelers, waaronder Jim Henson als één van Doc Hoppers handlangers en Frank Oz als motorrijder.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 5 mei 2006
Laatste aanvulling: 25 december 2016

© The Jim Henson Company/ITC Entertainment

1000 Resterende tekens


Leo Marcel Van Leeuwen
De muppets films zijn altijd erg leuk. ;-);-);-);-);-);-);-);-);-);-):D:D
Joop
Rainbow Connection is nog steeds het nummer waar ik mezelf helemaal in herken.Ik moet ook elke keer huilen om dat begin in het moeras als Kermit dat nummer zingt.Speciaal momentje voor me. :-)
merle
echt vet jo ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

Keek jij hier vroeger ook naar?

De Grote Boze Wolf Show

Grote Boze Wolf Show, De (2000)

Omschrijving Vlaamse poppenserie over Willy de wolf die in het magische bos jacht maakt op de… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

De Grote Dikke Beer vertelt

Grote Dikke Beer vertelt, De (1986)

Omschrijving Duitse tekenfilmserie over een beer en een tijger die samen in een huisje aan de… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Pippi gaat van boord

Pippi gaat van boord (1969)

De laatste scène van de film Pippi Langkous is de tevens eerste van deze vervolgfilm. Pippi staat… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven