PinkeltjeHet eerste Pinkeltje-verhaal, geschreven door Dick Laan, verscheen in 1939, en sindsdien zijn er miljoenen boeken van het kaboutertje zo groot als een pink verkocht. Bijna 40 jaar later was Pinkeltje ook in de bioscoop te zien. In deze film gaat Pinkeltje met zijn vrouw Pinkelotje in hun 'heen en weer'-ballon op bezoek bij meneer Dick Laan. Ze hebben zijn hulp nodig bij de opsporing van baron Krikhaar, de uitvinder van de vergeetthee, die al vier weken zoek is. Maar er is nog meer aan de hand in Pinkeltjesland: de boeven Van der Kal en Troelstra hebben prinses Pinkelily en pinkeldame Akeleitje ontvoerd.

PinkeltjeDe ontvoering is gezien door poortbewaarder Ponkel en prins Pinkelbert en zij verstoppen zich in de zakken van de ontvoerders. Maar in het huis van professor Ludwig van Cleve worden de dappere achtervolgers ontdekt en eveneens gevangen genomen. Ook baron Krikhaar wordt daar vastgehouden. Pinkeltje en Pinkelotje zijn inmiddels geland in de tuin van meneer Dick Laan en met zijn hulp ontdekken ze waar baron Krikhaar gevangen gehouden wordt. Via een nachtelijke inbraak, waarbij Pinkeltje met de pinkelpokken strooit, en met behulp van de vergeetthee, worden de gevangen Pinkellanders bevrijdt.

Na hartelijk afscheid te hebben genomen van meneer Dick Laan, vertrekken de miniscule mensjes in de 'heen en weer'-ballon naar Pinkeltjesland.
 
 

Gerelateerde artikelen


Laatste aanvulling: 26 december 2012

© Concorde Film/Bridge Entertainment Group

1000 Resterende tekens


steef
toen ik vroeger klein was heb ik van de film een luisterbandje gehad van mijn oma. vandaag de dag is de kwaliteit van het bandje erg slecht en ik vraag me af of hiervan ook een cd is uitgebracht. Wie kan mij daaraan helpen? je kunt mij mailen op [email protected] mail.comik zou er erg blij mee zijn!
Jan Vrolijk
@ Alida Leene:Onlangs nog bij Blokker, in de aanbiedingenbak (ik geloof 3 voor 5 euro of zelfs 5 voor 5 euro). Regelmatig deze bakken checken (ook bij Bart Smit staan ze met dezelfde stickers erop dus zal dezelfde uitverkoop partij).Ik vond de film overigens tegenvallen, ben nu met de reeks boeken bezig om voor te lezen voor mijn zoon (5) maar die vond de film wel aardig, dus...
Alida Leene
Deze DVD is niet meer leverbaar bij Bol.com. Kan iemand mij helpen waar ik hem dan kan kopen?

Keek jij hier vroeger ook naar?

Bibelebons

Bibelebons (1972-1975)

Bij de naam 'Bibelebons' zullen veel mensen denken aan de Bibelebonse berg waar Bibelebonse mensen… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Er was eens... het Leven

Er was eens... het Leven (1989)

Ooit geweten hoe je lichaam er van binnen uitziet? Deze tekenfilm geeft het antwoord door middel… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Het tweede gezicht

Tweede Gezicht, Het (1996)

Omschrijving Britse jeugdserie over een jongen die ontdekt dat hij gedachten kan lezen. Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven