Pippi zet de boel op steltenMet het uitbrengen van de film 'Pippi in Taka-Tuka-Land' waren alle verhalen over het meisje met de rode vlechten verfilmd. Schrijfster Astrid Lindgren was zeer tevreden met het resultaat en vond Inger Nilsson de ideale vertolkster van Pippi Langkous. Ze accepteerde daarom het aanbod een nieuw filmscenario te schrijven. Er was enige haast bij geboden omdat de kinderen die Pippi, Tommy en Annika speelden steeds ouder werden. Na avonturen in Taka-Tukaland speelt het verhaal zich dit keer dichterbij huis af. Tommy en Annika kondigen aan weg te lopen omdat ze geen vervelende klusjes als onkruid wieden willen doen.

Pippi zet de boel op steltenHun ouders denken dat ze snel weer terug zijn maar vragen voor de zekerheid aan Pippi of zij wil meegaan. Met rugtassen vol boterhammen gaan ze op pad. Als het weer omslaat schrikt het paard Witje van het onweer en loopt weg. Het drietal schuilt in een leegstaand huis waar ze de marskramer Koenraad tegenkomen. Hij trekt het land door om zijn kleefpasta te verkopen. De lijm is zo sterk dat het Pippi lukt om er mee over het plafond te lopen. De volgende dag besluit Pippi in een regenton de rivier af te zakken. Hierdoor kunnen Tommy en Annika haar niet meer terugvinden. Pippi vermaakt zich ondertussen prima en het lukt haar om op een fiets zonder wielen te rijden.

Pippi zet de boel op steltenAls ze elkaar weer gevonden hebben gaat de reis verder, eerst per trein en vervolgens per huifkar van een boer. Op het erf van de boer staat een oude, kapotte auto die ze van hem mogen hebben. Volgens de boer is er toch niets meer van te maken. Maar met de kleefpasta van Koenraad gaat de auto weer rijden en kan zelfs vliegen. Intussen zijn alle boterhammen op en moet er iets verzonnen worden om aan eten te komen. Pippi bedenkt een koorddansact om geld op te halen maar daar denkt de politie anders over. Pippi, Tommy en Annika worden gevangen gezet. Pippi is zo sterk dat ze met de tralies van hun cel kan afbreken.

De kinderen weet te ontsnappen en besluiten terug te gaan naar huis, nat en hongerig. Onkruid wieden lijkt hen nu toch niet zo vervelend...
Net als 'Pippi in Taka-Tuka-Land' was deze film in Nederland eerste te zien als televisieserie, en vervolgens jarenlang in bioscoopvoorstellingen. De laatste jaren wordt de film bijna ieder jaar op televisie uitgezonden.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 12 februari 2011
Laatste aanvulling: 21 december 2017

© KB Nord Art AB & Co./AB Svensk Filmindustri/Iduna-Film Gmbh/Moefie Klub

1000 Resterende tekens


cartoonboy
dit is een pippi die ik vroeger op videoband had een veel keek

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

De Papegaai

Papegaai, De (1988)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie over wat er in Nederland zou gebeuren als de regering omver zou… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Frankensteins Tante

Frankensteins Tante (1990)

Net als hij bezig is de laatste hand te leggen aan Albert, het door hemzelf gecreëerde monster,… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Villa Achterwerk

Villa Achterwerk (vanaf 1984)

Doordat de VPRO in 1984 de B-status kreeg werd het aantal zenduren flink uitgebreid. De omroep… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven