De ReddertjesDisney's 23ste lange tekenfilm markeerde het einde van een tijdperk. Het was de laatste film waaraan alle "nine old men", Disney's belangrijkste tekenaars, zouden meewerken. Ook de voor de jaren '60 en '70 typerende tekenstijl werd hier voor het laatst gebruikt. Oorspronkelijk wilde men Cruella De Vil, de op bont verzotte slechterik uit '101 Dalmatiërs', laten terugkeren in een nieuw verhaal. Dat idee ging niet door, en haar plaats werd ingenomen door de al even gemene madam Medusa. Zij en haar handlanger meneer Soeps hebben het weesmeisje Penny ontvoerd en meegenomen naar het Duivelsmoeras.

Daar bevindt zich een grot waar door piraten het Duivelsoog verborgen is, een kolossale diamant. De ReddertjesAlleen Penny is klein genoeg om door de opening van de grot te kunnen, die bij vloed onder water loopt. Penny wordt bewaakt door de krokodillen Nero en Brutus. Toch lukt het haar een noodkreet in een fles te sturen, die wordt gevonden door de Hulp- en Redvereniging, een wereldwijde organisatie van behulpzame muizen. De charmante juffrouw Bianca krijgt de opdracht om Penny te zoeken, en kiest de verlegen portier Bernard als haar co-agent. Zo gaan twee kleine muizen op stap om een meisje in nood te redden.

De ReddertjesHierbij krijgen ze hulp van de stuntelige albatros Overmoed die hen naar het Duivelsmoeras brengt. Ook de bewoners van het moeras helpen mee om Penny te bevrijden, waaronder de libel Helibel die zijn vleugels als buitenboordmotor gebruikt. Voor de film werden vier liedjes gecomponeerd die in de Nederlandse versie gezongen worden door de cabaretière Tineke Schouten. Het liedje "Houd moed, kleine meid" kreeg een Oscarnominatie, en wie goed oplet ziet wanneer dit lied in de film gezongen wordt  Bambi en zijn moeder bij het moeras lopen. Toen Disney in de jaren '80 televisieseries rond bestaande karakters ging maken wilde men Bernard en Bianca een eigen reeks geven.

Hierin zou het tweetal mensen en dieren in nood helpen, samen met de eekhoorntjes Knabbel en Babbel. De serie kwam er, maar in Rescue Rangers zijn alleen nog Knabbel en Babbel te zien. Wel kreeg de film meer dan tien jaar later een vervolg, 'De Reddertjes in Kangoeroeland'. Hierin schieten Bianca en Bernard een jongetje in Australië te hulp

 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 11 januari 2009
Laatste aanvulling: 21 augustus 2012

© Walt Disney Productions

1000 Resterende tekens


Leo Marcel Van Leeuwen
Disney films zijn altijd heel erg mooi om naar te kijken. ;-);-);-);-);-);-);-);-);-);-)
cartoonboy
leuke disneyfilm trouwens alles van disney is leuk !
Amanda
Dit is een van mijn favoriete films van Disney. Prachtig!

Keek jij hier vroeger ook naar?

Ludovic

Ludovic (2009-2011)

Deze stop-motion peuter- en kleuterserie is bedacht door de uit Nederland afkomstige Co Hoedeman en… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

More Winners

More Winners (1992)

Omschrijving Australische jeugdserie met op zichzelf staande afleveringen met verhalen die zich in… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Het Huishouden van Jan Steen

Huishouden van Jan Steen, Het (1984)

Omschrijving Nederlandse kinderserie met verschillende onderdelen, waaronder de Deense serie… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven