De Reddertjes in KangoeroelandRuim tien jaar na hun eerste avontuur keerden de muizen Bernard en Bianca uit 'De Reddertjes' terug in een nieuwe film. Het was de eerste keer dat een Disneyklassieker een vervolg kreeg, en de eerste keer dat er gebruik werd gemaakt van computeranimatie. Het verhaal speelt zich diep in het binnenland van Australië af, waar het jongetje Cody samen met zijn moeder woont. Hij is bevriend met alle dieren en schiet direct te hulp als de gemene stroper McBiets de imposante adelaar Marahute heeft gevangen. Cody weet haar te bevrijden en als dank neemt ze hem mee naar haar nest waar ze drie eieren heeft gelegd.

De Reddertjes in KangoeroelandWeer terug op de grond stapt Cody in een valkuil van McBiets. Aan de goudkleurige veer die Cody heeft ziet McBiets dat hij weet waar het nest van Marahute is. Om de adelaar zeldzaam te houden wil hij haar vangen en de eieren laten opeten door zijn hagedis Johanna, maar Cody laat niets los en wordt opgesloten. Gelukkig heeft een muis alles gezien en waarschuwt de Hulp- en Redvereniging. Deze organisatie bestaat uit muizen uit de hele wereld die hulp bieden bij mensen en dieren in nood. Net op het moment dat Bernard zijn Bianca ten huwelijk wil vragen worden zij opnieuw gevraagd om samen op reis te gaan.

De Reddertjes in KangoeroelandVanuit een besneeuwd New York vertrekken ze op de rug van Wilbur, de broer van de albatros uit de eerste film, richting Australië. Wilbur is al net zo stuntelig maar weet de twee muizen op de plaats van bestemming te brengen. De Australische springmuis Jake biedt zijn hulp aan die Bianca graag accepteert, al ziet Bernard in hem een concurrent. Samen gaan ze op zoek naar de schuilplaats van McBiets die behalve Cody verschillende dieren gevangen houdt om hen voor hun huid te verkopen. Geholpen door de koala Krebbs, de kangoeroe Red, de kraaghagedis Frank en andere dieren lukt het Cody bijna om hen te bevrijden.

De Reddertjes in KangoeroelandMcBiets besluit opeens om Cody vrij te laten met de mededeling dat Marahute is neergeschoten. Cody heeft niet door dat het een list is, want McBiets weet dat hij direct naar het nest met de eieren zal gaan. De drie muizen hebben intussen Cody gevonden maar kunnen niet voorkomen dat ze allemaal gevangen worden genomen. Alleen Bernard blijft achter bij het nest en weet de eieren te verbergen, maar intussen rijdt McBiets weg. Hij wil Cody aan de krokodillen voeren zodat zijn verdwijning een ongeluk lijkt. Aan Bernard de onmogelijke taak hen te achterhalen, maar hoe?

Van de originele Nederlandse stemacteurs keerde alleen Arnold Gelderman terug in zijn rol als de voorzitter van de Hulp- en Redvereniging. Hij verzorgde tevens de stemmenregie en sprak enkele bijrollen in.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 14 juli 2011
Laatste aanvulling: 16 augustus 2015

© Walt Disney Productions

1000 Resterende tekens


Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Mijn eerste keer

Mijn eerste keer (1988)

Omschrijving Nederlandse serie over kinderen die iets voor het eerst meemaken, bijvoorbeeld naar de… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Dick Turpin

Dick Turpin (1980-1985)

Aan het begin van de 18de eeuw waren in Engeland de verschillen tussen de arme bevolking en de… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Heidi

Heidi (1980-1981)

De Zwitserse schrijfster Johanna Spyri publiceerde twee romans in 1880 en 1881 over de lotgevallen… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven