Theo & Thea en de Ontmaskering van het TenenkaasimperiumNa vier jaar Theo & Thea op televisie namen Arjan Ederveen en Tosca Niterink afscheid van hun bebrilde en van hazentandjes voorziene alter ego's met een "koninklijke familiefilm" waarvoor ze zelf het scenario schreven. Hierin spelen Theo en Thea het sprookje van Sneeuwwitje na met henzelf in de titelrol. Maar op de eerste draaidag gaat het al mis als Gerard Joling, die de rol van knappe prins zou spelen, afzegt. Als ze op zoek gaan naar een andere "goed kunnende zingende en acterende en in de broek zittende prins" weten Theo en Thea Marco Bakker over te halen om in hun film te spelen.

Theo & Thea en de Ontmaskering van het TenenkaasimperiumMaar Marco heeft zelf ook een probleem, want steeds meer van zijn vrouwelijke collega's worden ontvoerd. Tijdens locatieopnamen in de Zwitserse Alpen wordt duidelijk dat de gemene Brigitta Berger de schuldige is. Zij neemt ook de zanger gevangen met als doel dertien operettezangeressen bij zijn dood te laten gillen. Wanneer zij 1313 decibel opwekken krijgt Brigitta's tenenkaas bijzondere krachten waarmee zij de wereldmacht wil grijpen. Uiteraard weten Theo, Thea en hun hondje Trudie haar plannen te verijdelen. Zo krijgt hun film 'Theo & Thea en de zeven dwergen' toch nog een goed einde.

Ze weten zelfs van Brigitta een goed mens te maken en mogen als dank op bezoek komen bij de koningin, van wie ze een lintje krijgen.
Aardig detail is dat Arjan Ederveen en Tosca Niterink pas nadat ze het scenario hadden geschreven aan Marco Bakker vroegen of hij zichzelf wilde spelen. Gelukkig zei hij ja, anders had deze film er waarschijnlijk heel anders uitgezien.

 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 5 mei 2014

© Van Den Beginne

1000 Resterende tekens


tara
deze film is tof :D

Keek jij hier vroeger ook naar?

Er was eens... de Mens

Er was eens... de Mens (1979-1981)

De eerste reeks Er was eens... laat de geschiedenis van de mens zien vanaf de prehistorie tot aan… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Xerxes

Xerxes (1991)

Omschrijving Zweedse jeugdserie over twee vrienden, Xerxes en Tony, die een vreemde weddenschap… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Professor Vreemdeling

Professor Vreemdeling (1977)

Tijdens een wedstrijd voor bloembollenkwekers leren de twee scholieren Winnie en Flip de uit… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven