Theo & Thea en de Ontmaskering van het TenenkaasimperiumNa vier jaar Theo & Thea op televisie namen Arjan Ederveen en Tosca Niterink afscheid van hun bebrilde en van hazentandjes voorziene alter ego's met een "koninklijke familiefilm" waarvoor ze zelf het scenario schreven. Hierin spelen Theo en Thea het sprookje van Sneeuwwitje na met henzelf in de titelrol. Maar op de eerste draaidag gaat het al mis als Gerard Joling, die de rol van knappe prins zou spelen, afzegt. Als ze op zoek gaan naar een andere "goed kunnende zingende en acterende en in de broek zittende prins" weten Theo en Thea Marco Bakker over te halen om in hun film te spelen.

Theo & Thea en de Ontmaskering van het TenenkaasimperiumMaar Marco heeft zelf ook een probleem, want steeds meer van zijn vrouwelijke collega's worden ontvoerd. Tijdens locatieopnamen in de Zwitserse Alpen wordt duidelijk dat de gemene Brigitta Berger de schuldige is. Zij neemt ook de zanger gevangen met als doel dertien operettezangeressen bij zijn dood te laten gillen. Wanneer zij 1313 decibel opwekken krijgt Brigitta's tenenkaas bijzondere krachten waarmee zij de wereldmacht wil grijpen. Uiteraard weten Theo, Thea en hun hondje Trudie haar plannen te verijdelen. Zo krijgt hun film 'Theo & Thea en de zeven dwergen' toch nog een goed einde.

Ze weten zelfs van Brigitta een goed mens te maken en mogen als dank op bezoek komen bij de koningin, van wie ze een lintje krijgen.
Aardig detail is dat Arjan Ederveen en Tosca Niterink pas nadat ze het scenario hadden geschreven aan Marco Bakker vroegen of hij zichzelf wilde spelen. Gelukkig zei hij ja, anders had deze film er waarschijnlijk heel anders uitgezien.

 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 5 mei 2014

© Van Den Beginne

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

tara
deze film is tof :D

Meer televisie-sentiment

Bananeman

Bananeman (1985-1986)

Joep Jansen is een gewone jongen die over een bijzonder talent beschikt: wanneer hij een banaan eet… Lees meer
De Schat van het Kasteel zonder Naam

Schat van het Kasteel zonder Naam, De (1971)

Tijdens de zomervakantie wordt de 15-jarige Parijzenaar Jean-Loup Grandier door zijn ouders naar… Lees meer
Herman en de Zes

Herman en de zes (1980)

Een jaar nadat de oorspronkelijk voor de Duitse televisie gemaakte serie De wonderlijke avonturen… Lees meer