Thomas en Senior op het spoor van Brute BerendTegelijk met de televisieserie Thomas & Senior werd tevens een speelfilm gemaakt. Geen gemakkelijke opgave omdat de film ook tot een vierdelige serie bewerkt zou moeten worden, en de opbouw van een aflevering van 25 minuten anders is dan van een film. De film gaat verder waar de serie ophoudt maar vertelt een eigen verhaal. Na het avontuur rond de Egyptische goudroof gaat Thomas weer naar school waar hij al snel nieuwe vrienden maakt en in de feestcommissie voor het schoolkamp wordt gekozen. Voor Senior heeft hij nauwelijks tijd, maar die bedenkt een plannetje om Thomas weer wat vaker te zien.

Thomas en Senior op het spoor van Brute BerendBij een huis dat gesloopt wordt ontdekt Senior een oud scheepsmodel, waarin hij een zelfgemaakte schatkaart van de beruchte piraat Brute Berend verstopt. Deze zeerover trok plunderend door de wereld maar liet de bevolking in zijn buit meedelen. Thomas toont weinig interesse totdat hij de schatkaart ontdekt. Enthousiast vertelt hij zijn ontdekking aan zijn vrienden en voordat Senior kan ingrijpen staat het verhaal al in de krant. De geslepen zakenman Mulder leest het artikel ook en zet een grote reclamecampagne op voor zijn Brute Berend merchandising, van T-shirts tot boeken en zelfs een Brute Berendlied.

Thomas en Senior op het spoor van Brute BerendAl gauw is het hele land in de ban van de piraat en zijn door Senior verzonnen schat. Thomas ontdekt bij toeval dat Senior alles verzonnen heeft en is eerst teleurgesteld maar wil toch helpen. Ze bedenken een plan waardoor het lijkt alsof de schatkaart gestolen wordt. Voordat de in scène gezette diefstal kan plaatsvinden wordt de kaart echt gestolen uit het huis van Senior - maar door wie? Uiteraard komt alles in deze spannende vervolgfilm toch nog goed. Over Brute Berend schreef scenarioschrijver Piet Geelhoed ook nog het boek "De sage van Brute Berend" waarin hij het levensverhaal van de piraat vertelt.
 
 

Gerelateerde artikelen


Laatste aanvulling: 1 december 2012

© Castor Films/NCRV/Just Entertainment

1000 Resterende tekens


Jacqueline
Heb in mijn jeugd (heeel lang geleden) altijd met veel plezier en spanning de avonturen gevolgd. Super!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Anna, Ciro & Co.

Anna, Ciro & Co. (1983)

Omschrijving Italiaanse jeugdserie over de belevenissen van drie vrienden: Anna, Ciro en Francesco. Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Familie Sanders is anders

Familie Sanders is anders (1991-1993)

De Hongaarse tekenfilmstudio Pannónia maakte in 1968 een serie over de belevenissen van de familie… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Don Donkersloot & Sander Pandje

Don Donkersloot & Sander Pandje (1989)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie, waarin een moderne Don Quichot en Sancho Pancha de wereld… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven