Thunderbird 6Na 32 afleveringen van Thunderbirds hadden de makers zich toegelegd op andere series waarbij ze telkens weer hun marionettentechniek hadden verfijnd. Die verbeterde technieken kwamen goed van pas bij het maken van de twee Thunderbirdsfilms. De titel van de tweede film verwijst naar de zesde Thunderbird, een project waaraan Brains, de ontwerper van alle Thunderbirds, werkt. Hij heeft ook Skyship One ontworpen, een modern luchtschip dat tijdens de eerste vlucht als passagiers Alan Tracy, Brains assistente Tin-Tin, lady Penelope en haar butler Parker namens International Rescue zal vervoeren.

Thunderbird 6Alan en Tin-Tin gaan naar de lancering met een oud dubbeldeksvliegtuigje, type 'Tiger Moth', dat Alan op de kop heeft getikt. Hoog in de lucht blijkt dat de bemanning is vermoord door een groep criminelen met aan het hoofd de Black Phantom, in werkelijkheid The Hood, aartsvijand van International Rescue. Zijn handlangers onder leiding van kapitein Foster hebben het luchtschip in handen. Hun doel is het team van Jeff Tracy in de val te lokken en zo eens en voor altijd International Rescue uit te schakelen. Lady Penelope ontdekt dat ze wordt afgeluisterd en komt zo achter de plannen van kapitein Foster.

Thunderbird 6Ze weet Jeff Tracy te waarschuwen die een reddingsactie opzet. De Thunderbirds schieten te hulp maar het is uiteindelijk Alans Tiger Moth die de operatie tot een succesvol einde weet te brengen. Eenmaal terug op Tracy Island, ergens in de Grote Oceaan, laat Brains Thunderbird 6 zien: tot verrassing van alle gasten is de Tiger Moth van Alan met het cijfer 6 voorzien. Het kleine vliegtuigje heeft na de geslaagde reddingsactie de naam Thunderbird meer dan verdiend.
Wie goed oplet ziet de pop van Cliff Richard, die in de eerste film optrad en nu een klein gastoptreden heeft: hij zit achter lady Penelope in het Zwitserse restaurant waar modeltreintjes het eten rondbrengen.
 
 

Gerelateerde artikelen


Laatste aanvulling: 16 november 2012

© Century 21 Television

1000 Resterende tekens


Leo Marcel Van Leeuwen
De ThunderBirds Here We Go!Dat Was Altijd Heel Leuk Om Te Zien.;-):D;-):D;-):D;-):D
bill
this is asome! i love this serie! and i whanna say love yaa!!! :D (L)
tv
Helemaal gelijk, ik heb de dvd box met wel een stuk of tien dvd's ervan, echt puur genieten!

Keek jij hier vroeger ook naar?

Fairly OddParents

Fairly OddParents (2003)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over de 10-jarige Timmy die het in zijn dagelijks leven… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

De prins en de arme jongen

Prins en de Arme Jongen, De (1977)

Omschrijving Britse jeugdserie over een prins en een gewone jongen die zoveel op elkaar lijken dat… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Bokkesprongen

Bokkesprongen (1982)

Omschrijving Jeugdmagazine gepresenteerd door Leontien Ceulemans in de studio en Louis Kockelmann… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven