Kerst met LinusDeze van oorsprong Noorse serie telt 24 afleveringen en kan worden ingezet als een soort van adventskalender. Elke aflevering is een dag uit het leven van Linus en zijn vriendjes op weg naar eerste kerstdag en werd voor Nederland speciaal nagesynchroniseerd. In deze coproductie van KRO Jeugd en de Noorse publieke omroep NRK mag de 8-jarige Linus, uit het Noorse dorpje Svingen, elke dag een vakje van de adventskalender openmaken. Hij doet dit samen met zijn vriendjes Nure, Akaya, Asa, Victoria, Morten, Burre, Atif en zijn jongere zusje Klara, en ze kunnen haast niet wachten totdat alle vakjes open zijn.

Gek genoeg zijn alle vakjes die Linus mag openmaken leeg en de grote vraag is dan ook hoe dit kan. Sneeuwpret, kerstliedjes en de kleine belangrijke dingen die in het leven van Linus aan bod komen maken deze serie tot een echt warm kerstavontuur. Speciaal voor Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen kan deze serie ook via internet bekeken worden.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 7 december 2008
Laatste aanvulling: 13 december 2014

© NRK/KRO/Sun Studio Holland 

1000 Resterende tekens


Jelbrich
We hebben 2 films van Linus, en we kijken het bijna elke dag!!!
Dicky
Hoewel de KRO de uitzendrechten voor 'Kerst met Linus' voor 10 jaar heeft gekocht, en het sinds 2015 dus echt (?) voorbij is, gaan de makers bij de Noorse omroep NRK gewoon rustig door, en is de serie dit jaar weer te zien in Noorwegen. De NRK heeft een aantal van dit soort adventsseries op de plank liggen, die ze bij toerbeurt vertonen. Om de paar jaar maken ze ook weer een nieuwe. In de webshop van NRK kun je zelfs weer de nodige officiële Linus-merchandise kopen, waaronder een echte adventskalender , boeken, kleding en bakvormen.De serie is hier twee weken online te zien in het Noors, met optionele ondertitels:http://tv.nrksuper.no/serie/jul-i-svingen/
Dicky
Componist Odd Nordstoga heeft een paar dagen geleden, op veler verzoek, drie instrumentale versies van liedjes uit Kerst met Linus ter beschikking gesteld in de Noorse branche van iTunes. Dit voor karaoke-doeleinden. Het gaat om de titelsong Jul i Svingen (bij ons Kerstmis Staat Weer voor de Deur), Santa Lucia, en het slotlied Tenke På En Venn (Denk aan een Vriend, bij ons Dan Zijn We Weer een Beetje bij Elkaar). Hier de link:https://itunes.apple.com/no/album/jul-i-svingen-instrumentals/id1066881753?l=nbHelaas niet het bekendste Jolevise (Thuis met Kerstmis ofwel Als het bijna kerst is, zie boven), en dus alleen op het Noorse iTunes, (nog) niet bij ons, of op Spotify. Hopelijk verandert dat nog.

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Willy de mus

Willy de Mus (1992)

Omschrijving Hongaarse tekenfilmserie over een jongetje dat door een fee voor straf in een mus… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Madelief

Madelief (1994)

Omschrijving Nederlandse kinderserie, gebaseerd op de boeken van Guus Kuijer, over de… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

21 Jump Street

21 Jump Street (1990-1992)

De filmcarrière van Johnny Depp leek aanvankelijk weinig succesvol, met alleen kleine of… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven