A Muppets Christmas - Letters to SantaDe dag voor Kerstmis brengen de muppets voordat ze op vakantie gaan hun brieven langs op het postkantoor. Dankzij een onhandige actie van Gonzo loopt het sorteersysteem helemaal in de war en worden Kermit en zijn vrienden het postkantoor uitgezet. Eenmaal thuis ontdekt Gonzo dat hij per ongeluk een paar brieven bestemd voor de Kerstman heeft meegenomen, waaronder het verlanglijstje van zijn buurmeisje Claire. Intussen is het postkantoor al gesloten en lijkt de enige optie om de brieven persoonlijk te bezorgen bij de Kerstman op de Noordpool. Kermit besluit met Gonzo mee te gaan tot ongenoegen van Miss Piggy.

A Muppets Christmas - Letters to Santa

Zij zou met Kermit op vakantie gaan naar een zonnig eiland en besluit alleen te gaan. Ook de andere muppets hebben vakantieplannen. Alleen Fozzie, Rizzo en Pepe gaan mee, al gelooft de laatste niet dat de Kerstman echt bestaat. Het kost nogal wat moeite om een vlucht naar de Noordpool te vinden, vervolgens om door de douane te komen maar uiteindelijk belanden de vijf muppets bij het huis van de Kerstman. Hij blijkt echter al vertrokken te zijn in zijn arreslee - of toch niet? Eenmaal terug in Amerika blijkt dat alle muppets, inclusief Miss Piggy, toch niet met vakantie zijn gegaan om kerst met z’n allen te vieren.

A Muppets Christmas - Letters to SantaDeze vrolijke kerstfilm uit 2008 werd grotendeels op locatie in New York opgenomen met diverse bekende acteurs in kleine gastrollen. Er werden een aantal nieuwe liedjes gecomponeerd door Paul Williams die ook meeschreef aan het scenario en de hoofdelf van de Kerstman speelt. Tijdens het openingsnummer zijn de namen van de makers op brieven te zien met postzegels van de muppets. De postzegels bestaan echt en dateren uit 2005 toen de Amerikaanse posterijen tien verschillende zegels uitbracht. Op de elfde postzegel staat een portret van Jim Henson, de geestelijk vader van de muppets.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 11 december 2015
Laatste aanvulling: 25 december 2016

© Jim Henson Productions/Walt Disney Pictures

1000 Resterende tekens


Keek jij hier vroeger ook naar?

Slimme Sjors

Slimme Sjors (1983)

Omschrijving Canadese tekenfilmserie over een nieuwsgierig aapje dat in de grote stad woont. Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Ja Zuster, Nee Zuster

Ja Zuster, Nee Zuster (1966-1968)

Annie M.G. Schmidt was in 1966 al een zeer succesvolle schrijfster. Ze had onder andere… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Draakje

Draakje (2006-2007)

Draakje is een kleine en vriendelijke draak die in en om zijn huisje van alles beleeft. Zijn… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven