Toegankelijkheid

Skip to main content

Follyfoot (1972-1973)

FollyfootWanneer haar ouders van Engeland naar Brazilië verhuizen vanwege het werk van haar vader, gaat Dora bij haar oom Geoffrey wonen. Deze oude legerofficier heeft het voormalige landhuis Follyfoot omgebouwd tot een tehuis voor oude, mishandelde of verwaarloosde paarden. Dora voelt zich direct thuis tussen de paarden, en ook met de andere bewoners van de boerderij kan ze goed opschieten. Naast Dora's oom, door iedereen The Colonel genoemd, zijn er drie vaste krachten. Steve was ooit een jeugdcrimineel maar is nu een betrouwbare staljongen. De ex-bokser Slugger helpt vooral in de keuken, en de motorrijder Ron doet allerlei klussen.

FollyfootNaast de verzorging van de paarden en de andere bezigheden op Follyfoot draait het verhaal vooral om Dora. Opgevoed in een beschermde omgeving moet ze opeens beslissingen maken die vroeger voor haar werden genomen. Wanneer haar oom ziek wordt krijgt Dora de dagelijkse leiding over de boerderij. De serie was gebaseerd op de boeken "Cobbler's dream" en "Follyfoot" van Monica Dickens, kleindochter van Charles Dickens, en een groot succes met gemiddeld twee miljoen kijkers in Nederland. Naast Engeland was Follyfoot ook in 20 andere landen te zien. Er verschenen boeken, puzzels en zelfs een bordspel van de reeks.

De begin- en eindtune "The lightning tree" beschrijft de door de bliksem getroffen boom die bij de boerderij stond. Volgens oom Geoffrey zou de boom weer tot leven komen als iedereen die er langs liep een emmer water over heen zou gieten. Voorafgaand aan de serie zond de NCRV op 30 mei 1972 een eigen reportage uit over de opnamen voor en tijdens de reeks. 
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
39

Uitgezonden door
NCRV (3 juni 1972 - 8 oktober 1973)

Alternatieve titel
Folly-Foot

Creatie
Monica Dickens (boeken "Cobbler's dream" en "Follyfoot")

Scenario
Francis Stevens
Audley Southcott
Jennifer Stuart
Rosemary Anne Sisson

Muziek
Robert Sharples
Trevor Duncan
Dennis Farnon

Begin- en eindtune gezongen door
The Settlers

Regie
Stephen Frears
Frederic Goode
Ian McFarlane
Michael Apted
Maurice Hutton
Vic Hughes
Michael Tuchner
Mike Purcell
Claude Whatham
Desmond Davis
Jack Cardiff
Gerry Mill
Peter Hammond
Gareth Davies
R. Thomas
Ken Hannam
David Hemmings
Anthony Thomas

Producenten
Audley Southcott
Tony Essex

 


Met dank aan John Beringen

Publicatiedatum: 16 juli 2005
Laatste aanvulling: 9 augustus 2012

© Yorkshire Television

NCRV, Jaren 70, 1972