Toegankelijkheid

Skip to main content

10 over half 5 Paul de Leeuw Show, De (1987-1988)

De 10 over half 5 Paul de Leeuw ShowHoewel Paul de Leeuw zijn televisiedebuut maakte in de talkshow van Sonja Barend was het de NCRV die hem als eerste een eigen programma gaf. Hij werd co-presentator van het al bestaande jeugdmagazine Snelbinder, dat werd gepresenteerd door de pop Gep Snelbinder, maar kennelijk was men daar niet tevreden over. Het zal nu niemand meer verbazen dat Paul alle aandacht naar zich toe wist te trekken, en weer een seizoen later werden de rollen daarom omgedraaid. Het tweewekelijkse scholierenprogramma kreeg de naam De 10 over half 5 Paul de Leeuw Show met Paul als hoofdpresentator en Gep als assistent.

De 10 over half 5 Paul de Leeuw ShowIn iedere aflevering was de tweede klas van een middelbare school te gast. De leerlingen lieten onder andere een zelfgemaakte fotoreportage zien, bepaalden waar het themagesprek over ging en mochten de hoofdgast alles vragen over zijn of haar beroep. Behalve als presentator was Paul de Leeuw ook te zien in korte komische filmpjes. Hij speelde zelfs de NCRV-omroepster die het programma aan- en afkondigt. In de eerste aflevering was fotomodel Deborah Loomans te gast en speelde Paul, op geheel eigen wijze, ter introductie de eigenaar van een modellenbureau. Intussen hadden ook andere omroepen het talent van Paul de Leeuw ontdekt.

Bij de AVRO mocht hij Sterrenslag presenteren en vervolgens kwam bij de VARA zijn doorbraak naar het grote publiek met De Schreeuw van de Leeuw. Af en toe maakt hij ook kinderprogramma's, zoals in 1994 de reeks Muilen dicht en in januari 2015 ging Pauls Puber Kookshow van start. Hij heeft ook twee keer Kinderen voor Kinderen gepresenteerd. Daarnaast heeft hij twee kinderboeken geschreven over de kleine heks Erna en vertaalde hij enkele Engelstalige prentenboeken.  
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
13

Uitgezonden door
NCRV (10 oktober 1987 - 26 maart 1988)

Presentatie
Paul de Leeuw
Gep Snelbinder (=Simon van Leeuwen)

Regie
Hansje Quartel

Productie
Renske Popken

 


Publicatiedatum: 2 augustus 2008
Laatste aanvulling: 4 augustus 2022

© NCRV

NCRV, 1987, Jaren 80