Toegankelijkheid

Skip to main content

Ontbijtpiet (2007-2008)

OntbijtpietToen in 2007 uit meerdere onderzoeken bleek dat één op de zeven kinderen slecht of helemaal niet ontbeten, werd het tijd om hier verandering in te brengen. Met de Sint weer in het land werd de Ontbijtpiet ingeschakeld om kinderen weer gezond te laten ontbijten. In het eerste seizoen werd hier een verhaal voor bedacht waarin de Zwarte Pieten het ontbijt laten staan waardoor ze hun werkzaamheden niet goed kunnen doen. Alles loopt daardoor achter op schema: Bakpieten laten de pepernoten telkens aanbranden, de Letterpiet is zo traag dat hij bij het maken van de chocoladeletters niet verder komt dan de letter F en pakjesavond komt hierdoor in gevaar.

OntbijtpietDe enige die wel druk in de weer is, is de Kookpiet. Hij bereidt iedere ochtend zijn befaamde, maar vooral vette Spaanse churritos. Wanneer Sinterklaas merkt dat daardoor alles in de soep begint te lopen schakelt hij Ontbijtpiet in om de pieten weer goed te laten eten. Ontbijtpiet vraagt alle kinderen een poster op het raam van hun huis te hangen als zij goede tips hebben voor een lekker maar vooral gezond ontbijt. Na zijn bezoek bij de kinderen legt hij de beste recepten voor aan Kookpiet, maar die maakt er net weer iets anders van dan dat op het recept staat, waardoor het niet zo gezond is als het zou moeten zijn.

OntbijtpietDoor al deze slechte ontbijtjes wordt in de loop van de serie Ontbijtpiet ziek en wordt hij vervangen door Pakjespiet. In het tweede seizoen, in 2008, verscheen deze serie in de vorm van een ontbijtjournaal en werd Ontbijtpiet bijgestaan door zijn onhandige assistent, Leerlingpiet. Kinderen konden toen naast het zetten van hun schoen ook een bord zetten met daarop hun gezondste recept. Speciaal voor de serie werd samen met DJ Nicky, van het programma Nick Jump het dansnummer "Jump de hele dag" uitgebracht waarin Ontbijtpiet in de videoclip te zien is om zo iedereen naast gezond te laten eten ook lekker te laten bewegen.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
28

Uitgezonden door
Nickelodeon (19 november - 5 december 2007 / 17 november - 5 december 2008)

Regie
Floris Briels
Rutger Geleijnse
Allart Westenbrink

Producenten
Annette de Vries
Edwin Sinke

 


Publicatiedatum: 22 november 2009
Laatste aanvulling: 11 augustus 2013

© Endemol/Nickelodeon/CNR

Jaren 00, 2007, Nickelodeon, Bram van der Vlugt