De Club van SinterklaasIn aanloop naar de viering van de verjaardag van de Sint op 5 december, startte de kinderzender Fox Kids in 1999 met een lang Sinterklaasverhaal dat elke dag in delen van zo'n 10 minuten werd uitgezonden. Hiermee werd de traditie van een spannend Sinterklaasverhaal voorafgaand aan pakjesavond weer opgepakt. Eind jaren '80 had de NOS deze traditie ingewisseld voor een Sinterklaasviering in Sesamstraat, later aangevuld met het Sinterklaasjournaal. Het allereerste verhaal waarin Wegwijspiet samen met Chefpiet het paëllarestaurant 'Pedro's Paella Palacio' begint werd zo'n ernorm succes dat er in 2001 een vervolg kwam.

De Club van SinterklaasDit werd De Nieuwe Club van Sinterklaas waarin Hoge Hoogte Piet, Weerpiet en Testpiet de boot missen op weg naar Nederland en na de nodige problemen nog net op tijd aankomen. In deze tweede serie werden Bovenpiet en Kombuispiet geïntroduceerd. Ook nieuw was Coole Piet die nog geen rol kreeg in het verhaal maar wel de titelsong vertolkte. Hiermee kreeg de Sint een team van moderne Pieten die meer in deze tijd passen en waarmee hij elk jaar weer een avontuur beleefde waardoor het Sinterklaasfeest bijna niet door kon gaan. In 2005, in de reeks 'De streken van tante Toets', moest Sinterklaas afscheid nemen van Wegwijspiet.

De Club van SinterklaasHij had last gekregen van geheugenverlies. Met zijn lijfspreuk "recht zo die gaat" kwam een eind aan 24 jaar trouwe dienst. De Club van Sinterklaas werd gezien als vervanger voor het lange Sinterklaasverhaal dat in de jaren '70 en '80 op 5 december werd uitgezonden. Samen met de leuke liedjes, en in 2008 ook met het Pietennieuws, zorgt deze serie weer voor een echt Sinterklaasgevoel. Door het afhaken van hoofdsponsor Albert Heijn zijn er na 2009 geen nieuwe afleveringen meer gemaakt en werden eerdere reeksen tot en met 2015 herhaald. Op 13 november 2016 begon RTL met een nieuwe Sinterklaasserie, Sint en Co.

In 2012 keerde de Club van Sinterklaas terug, maar nu in de bioscoop met 'Het geheim van de speelgoeddokter'. In 2013 volgde 'De Pietenschool', 'Het Pratende Paard' in 2014, 'De verdwenen schoentjes' in 2015, 'Geblaf op de Pakjesboot' in 2016 en in 2017 was 'Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer' in de bioscoop te zien. 
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 21 oktober 2006
Laatste aanvulling: 22 april 2018

© Palm Plus Producties/IdtV/Jetix/Made By Muriloff/RTL Nederland

1000 Resterende tekens


roos
ik mis chefpiet. fans hebben al actie zitten voeren om hem terug te krijgen in de serie (en films) maar rtl heeft nog niet toegegeven :(
Alexandra
In 2014 was Chefpiet heel even weer te zien bij De Club van Sinterklaas. Het is nog niet duidelijk of hij ook in 2015 weer te zien zal zijn en ook is het nog niet bekend of hij de titelsong weer zal zingen. Ik hoop van wel! ;)
animatiefiguur
een geweldige serie de ene dat er blijfpoeder in de chocolade wordt gestopt en dat dan alle kinderen blaffenof die brieven die met overgestelde parfum werd gegeven of met fifi en tante toets van truffelen en met shipper die graag de tekeningen van de sint steelt om er confetti van te maken ,of met die jongen die niet van het speelgoed kan afblijven, en natuurlijk die lange man met het zwarte cape die de sint haat en een lesje wilt lerenen met die kok dat ie snoepgoed ruilt voor groentesnoep maar elk kleinkind lust dat niet en het wordt geen succes de sint kreeg zelfs boze brieven binnen toen wauwen de boefen nog het kasteel over nemen door een gemeene grap lukte dat maar gelukkig werd op het einde alles zo als het was en werd pakjesavond weer gered!!!

Keek jij hier vroeger ook naar?

Torias de Tovenaar

Torias de Tovenaar (1972-1973)

Wanneer mijnheer Broek van Velsen, de rode kater, met zijn staart op de gong slaat verschijnt op… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Thomas de stoomlocomotief

Thomas de stoomlocomotief (2003)

Omschrijving Britse animatieserie over het ijverige locomotiefje Thomas dat zich samen met zijn… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Happy Days

Happy Days (1977)

Omschrijving Amerikaanse comedy rond een groep middelbare scholieren in het Amerika van de jaren… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven