Grote SinterklaasverhaalDe succesvolle zakenvrouw Gigi Dietrich leest enkele dagen voor de intocht in de krant dat de Sint weer naar Nederland komt. Gigi wil maar één ding en dat is wraak, omdat ze al die jaren door Sinterklaas is overgeslagen. Omdat ze erg gemeen is kreeg ze geen cadeautjes. Ze besluit professor Brausenthaler in te schakelen, die al heel wat jaren voor Gigi werkt in een geheim ondergronds laboratorium. Het ligt onder het grote huis waar Gigi samen met haar nichtje Ria en twee honden woont. Gigi beveelt de professor een robot te bouwen die als twee druppels water op Sinterklaas lijkt. Ze heeft daarvoor wel stukjes van de échte Sint nodig.

Grote SinterklaasverhaalSamen met Ria gaat ze naar de intocht om te zorgen dat Sinterklaas bijna een ongeluk krijgt. Wanneer hij net op tijd door Gigi van een vallend bankstel wordt gered nodigt Gigi de Sint uit om bij haar te komen eten. Om een pluk van de baard te bemachtigen spuugt Gigi er per ongeluk kauwgom in dat er uiteindelijk uitgeknipt moet worden. Voor een stukje van zijn mantel laat ze tijdens het etentje haar mes op de grond vallen zodat ze onder de tafel een stukje mantel kan afsnijden. Als laatste laat ze het bezoek van Sinterklaas vereeuwigen en vraagt hem zijn handen in een blok cement te drukken.

Grote SinterklaasverhaalZo heeft Gigi ook zijn vingerafdrukken te komen en lukt het professor Brausenthaler om een sprekend lijkende Sinterklaas-robot te maken. De echte Sinterklaas neemt inttussen de arme jongen Tim aan als hulppiet, omdat hij een oude dame van een tasjesdief redde. Wanneer de als Zwarte Piet verkleede Ria samen met de Sinterklaas-robot op dievenpad maar dit gaat worden ze bij toeval op video vastgelegd door een camera die nog aan stond in één van de huizen. Hierdoor worden de diefstallen van Sinterklaas groot wereldnieuws en wordt de echte Sint gearresteerd. Als straf moet hij samen met zijn Pieten direct Nederland verlaten.

Grote SinterklaasverhaalTerwijl Gigi en Ria vieren dat de Sint al voor 5 december weg is, krijgt Tim bij het afscheid van Sinterklaas een ring. Dit blijkt een toverring te zijn waarmee hij zich ontzichtbaar kan maken. Maar de ring wordt gestolen door dezelfde jongens die eerder de oude dame beroofden. Hij krijgt de ring pas terug als hij een andere tas steelt. Tim besluit de tas van Gigi te stelen en vindt hierin de bouwtekeningen van de Sinterklaas-robot en ontdekt zo het gemene plan van Gigi. Wanneer hij hiermee naar de politie gaat wordt hij niet geloofd. Zal het Tim lukken de onschuld van de echte Sinterklaas toch te bewijzen?

 
 


Publicatiedatum: 11 november 2010
Laatste aanvulling: 9 juli 2016

© Independent Films/Bridge Entertainment Group

1000 Resterende tekens


Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Muis op Mars

Muis op Mars, De avonturen van (1983-1984)

Een nieuwsgierige muis, die op de lanceerbasis Cape Canaveral in Florida woont, belandt per ongeluk… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

thumb pinkeltje1

Pinkeltje (1978)

Het eerste Pinkeltje-verhaal, geschreven door Dick Laan, verscheen in 1939, en sindsdien zijn er… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

thumb oceangirl1

Ocean Girl (1996)

Omschrijving Australische jeugdserie over Neri, een meisje dat zich op het land net zo goed… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven