Paard van SinterklaasWanneer Winky Wong zes jaar oud is verhuist ze met haar moeder naar Nederland. Haar vader, die al een tijd in Nederland woont en een Chinees restaurantje runt, is erg blij met hun komst want eindelijk zijn ze weer een hecht gezin. Eenmaal in Nederland moet Winky erg wennen aan de mensen, gewoontes en de taal. Wanneer ze voor het eerst naar school gaat ervaart ze dit als één grote ramp omdat niemand haar begrijpt en het liefst zou ze er nooit meer heen gaan. Op weg naar huis ziet ze het paard Saartje in de wei staan bij wie zij troost vindt en zo haar problemen even vergeet.

Paard van SinterklaasHet paard wordt voor Winky nog belangrijker als haar moeder naar China terug moet om Winky's oma te verzorgen. Na het helpen in het restaurant fietst Winky elke dag zo snel als ze kan naar Saartje. De eigenares van het paard, tante Cor, biedt aan om haar te leren paardrijden. Winky's vader wil er niets van weten, hij vindt haar veel te klein voor zo'n groot paard en wanneer Saartje tot overmaat van ramp ook nog eens komt te overlijden, stort Winky's wereld volledig in. Nu haar moeder ver weg is en haar dierenvriend er ook niet meer is voelt Winky zich heel erg alleen, want hoe komt ze nu aan een paard?

Paard van SinterklaasAls ze op school hoort van Sinterklaas is ze vastbesloten een paard aan hem te vragen, maar is teleurgesteld wanneer zij een stuk speelgoed van Sinterklaas op school krijgt. Winky loopt boos de klas uit. Wanneer zij buiten de school staat ziet zij een echt wit paard dat aan haar fiets is vastgebonden. Winky rijdt op het paard naar haar huis maar helaas kan ze het niet echt lang houden want het is het paard van Sinterklaas. Deze serie, die als film in 2005 in de bioscoop te zien, was won onder andere een Gouden Kalf in de categorie Beste Scenario. Het vervolg op dit verhaal, 'Waar is het paard van Sinterklaas?', ging op 10 oktober 2007 in première.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatim: 7 juli 2010
Laatste aanvulling: 2 december 2017

© Bos Bros/MMG/Warner Home Video 

1000 Resterende tekens


julia
het is een mooie film :-* :-* :-) :-) :-) :-* :-* 8) 8) :D :D :D :D :-) :-) :-) 8) 8) 8) 8) :-* :-* :-* :-* :-) :-) :-)

Keek jij hier vroeger ook naar?

De avonturen van Kloontje het Reuzenkind

Kloontje het Reuzenkind, De avonturen van (1995)

Omschrijving Nederlandse kinderserie over een vijfjarig reuzenkind dat allerlei avonturen beleeft… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Toomai en de olifant

Toomai en de olifant (1973)

Omschrijving Britse avonturenserie over een jongen die in een wildreservaat in India opgroeit… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Loeki de Leeuw

Loeki de Leeuw (1972-2004)

Op maandag 2 januari 1967 was er om vijf voor zeven voor het eerst een reclameblok te zien op de… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven