Slot MarsepeinsteinWanneer de opa van de 12-jarige Jonas, de klokkenmaker van Sinterklaas, naar het kasteel van Sinterklaas gaat om daar de grote pakjesavond-aftel-klok na te kijken, lukt het hem niet zijn nieuwsgierige kleinzoon van zich af te schudden. Als Jonas hem in het bos door de magische poort van slot Marsepeinstein ziet stappen, gaat zijn spionnenhart sneller kloppen en besluit hij hem stiekem achterna te gaan. Het kasteel is natuurlijk niet een plek waar kinderen zomaar mogen komen en als Jonas er toch belandt kijkt hij dan ook zijn ogen uit. Vanuit zijn verstopplaats in de immense pakjeskamer lopen de pieten met pakjes in alle soorten en maten heen en weer.

Slot MarsepeinsteinHier hangt ook de magische klok die de pakjesmachine aanstuut waaruit alle pakjes rollen. In de klok staat een voorwerp in een glazen kooitje dat de aandacht van Jonas trekt. Het is een glazen prismavorm die lijkt te bewegen alsof het leeft. Hoewel het er op lijkt dat er dit keer niets gebeurt dat pakjesavond nog in de weg zal staan merkt niemand dat er intussen een donkere schim door het kasteel dwaalt. Het is Ferdinand de 1001ste, de achterachterachterennogwatachterkleinzoon van graaf Ferdinand I, die lang geleden heer was van het kasteel en met ijzeren hand over zijn volk regeerde, totdat Sinterklaas op het toneel verscheen en hem versloeg.

Slot MarsepeinsteinMet de hulp van een handlanger, die hem geholpen heeft het kasteel binnen te dringen, zint hij op wraak. Hij wil net als zijn voorvader de macht overnemen door Sinterklaas uit te schakelen, zodat alle kinderen hem cadeaus moeten geven in plaats dat zij ze krijgen. Dan gebeurt er iets vreselijks...  het magische prisma dat in zijn glazen kooitje in de klok moet blijven zitten, vliegt weg naar zijn oorsprong. Als blijkt dat die oorsprong ligt in de tijd dat de slechterik Ferdinand I nog over het kasteel heerste, moeten Jonas en Hoofdpiet zo snel mogelijk het prisma terug gaan halen uit het verleden om het voortbestaan van Sinterklaas veilig te stellen.

In 2010 werd een tweede reeks gemaakt over de 12-jarige Robin. Omdat haar ouders op pakjesavond moeten werken lijkt het erop dat zij en haar kleine zusje geen Sinterklaas zullen vieren. Ook Ferdinand probeert Sinterklaas weer te stoppen. In de derde reeks uit 2011 ontvangt Sinterklaas een geheimzinnige brief en verdwijnen zijn paard Amerigo en het grote boek. In 2013 volgde de vierde serie waarin twee pieten terugmoeten naar de Pietenacademie. Vanwege de Zwarte Pietendiscussie besloot Nickelodeon in 2014 de serie niet meer uit te zenden. 
 
 


Laatste aanvulling: 17 oktober 2015

© Studio 100/Nickelodeon 

1000 Resterende tekens


imane mijn achter naam bouzidi
hoi sinterklaas ik wil de mooiste ceado en mijn zusje yasmina en mijn broetje mohamed wij willen de mooiste ceado groetjes van imane en yasmina en mohamed doei sinterklaas
ha
Wie weet de locatie van waar het is gefilmd?>
misslief
hoi sinterklaas ik ben een lief meisje en wil voor mijnsinterklaas een nitendo ds een een spellentj van may baby gril tot met sinterklaas sintesklaas 8)

Keek jij hier vroeger ook naar?

Ernst Bobbie en de Rest

Ernst, Bobbie en de Rest (1998-2004)

Erik van Trommel (Ernst) en Gert-Jan van den Ende (Bobbie) ontmoetten elkaar bij toeval in 1987 in… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Doldwazen en Druiloren

Doldwazen en Druiloren (1989)

Op de dag dat Simone 12 jaar wordt verhuisd ze met haar moeder, de prettig gestoorde kunstenares… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Grizzly Adams

Grizzly Adams (1979-1982)

De Amerikaanse pionier James Adams hield zich in het begin van de 19de eeuw bezig met het vangen… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven