Henk Temming - De HulpsinterklaasAls zanger en tekstschrijver van Het Goede Doel maakte Henk Temming na het einde van deze groep in 1991 het soloalbum 'De Hulpsinterklaas', met liedjes als "Er zit een haar in de soep van Sinterklaas" en "Sinterklaas en Zwarte Piet allebei bestaan ze". Hiermee blies hij modern leven in het Sinterklaas-reportoire. Ook staat er een soloversie op van het bekende "Sinterklaas, wie kent hem niet". Henk vertolkte dit al eerder met Henk Westbroek als het duo Henk & Henk. In 1992 bewerkte hij in samenwerking met de TROS het album tot een half uur durende Sinterklaasfilm. Het verhaal begint na een ruzie van Henk met zijn vrouw Maria.

thumb dehulpsinterklaas12Wanneer Henk met een grote bos bloemen thuiskomt, heeft zijn vrouw Maria een brief achtergelaten met de boodschap dat zij met ene Geert naar Madrid is vertrokken. Henk twijfelt geen minuut, pakt zijn spullen en vertrekt met een taxi naar Schiphol om zijn vrouw achterna te reizen. Tijdens de uitleg van de veiligheidsinstructies door de stewardessen valt Henk in slaap. Hij droomt over het 10 voor 12 Journaal. Daarin wordt verteld dat de Sint niet naar Nederland kan komen vanwege ouderdomskwaaltjes, maar volgens andere bronnen is er een heel andere reden en daarom wordt de Sint dit jaar vervangen door Henk Temming.

thumb dehulpsinterklaas2Bij aankomst in Spanje wordt Henk hartelijk verwelkomt door Sinterklaas die uitlegt waarom Henk hem dit jaar moet vervangen. Tussen de liedjes door krijgt Henk les in het Sinterklaas zijn. De Hoofdpiet leidt hem door het paleis en laat hem alle afdelingen zien. Hij ontvangt een eigen Sinterklaas-outfit dat onder andere bestaat uit een pak met een mijter in de vorm van een puntmuts. Aan het eind van de droom laat de Sint aan Henk de daadwerkelijke reden weten waarom hij dit jaar niet naar Nederland wil komen. Hij vindt dat de mensen alsmaar grotere kado's willen en steeds meer ontevredener zijn terwijl het volgens de goedheiligman toch om het gebaar moet gaan.

Als Henk uit zijn droom ontwaakt is het vliegtuig al in Madrid geland. Wanneer hij als laatste passagier uitstapt ziet hij bij toeval zijn vrouw Maria op het vliegveld lopen en roept haar. Enigszins verrast rennen ze op elkaar af en vertellen elkaar dat ze nooit meer ruzie moeten maken om kleine dingen. En Geert... dat blijkt de vriendin van Maria te zijn die eigenlijk gewoon Geertje heet en stewardess is waardoor Maria zo snel naar Spanje kon afreizen.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 22 oktober 2006
Laatste aanvulling: 27 juni 2013

© TROS

1000 Resterende tekens


Melanie
Er is iemand op marktplaats die de dvd verkoopt moeten jullie daar maar eens kijken zo kom ik er ook aan.
dennisnr5
Hij is afgelopen sinterklaas op tv geweest, op zo'n betaal zender die wij toen hadden, maar weet niet meer welke zendersadweet iemand dat toevallig, dan kan ik hem opzoeken
Elvera
Hallo allemaal,Ook ik ben opzoek naar de uitzending 'De hulpsinterklaas '!Jeugdsentiment .. En het lijkt me leuk om eens te laten zien aan groep 7.Wie weet waar ik hem kan kopen?Groetjes,Elvera Kamphuis(elvera [email protected] il.com)

Keek jij hier vroeger ook naar?

Black Beauty

Black Beauty (1979)

Omschrijving Amerikaanse jeugdserie over een zwarte hengst en zijn eigenaren; niet te verwarren met… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Maple Town

Maple Town (1989-1991)

De tekenfilmserie Maple Town is gemaakt in Japan en speelt zich af in Canada. ‘Maple’ is het… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Diego

Diego (2006-2016)

Diego Márquez is geen wetenschapper die urenlang in het dierenopvangcentrum van zijn ouders rond… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven