Het Zwarte jaar van Zwarte PietIn deze Sinterklaasmusical, waarin als thema discriminatie en gastarbeiders centraal staan, besluit Piet Pedro na de Sinterklaasviering in Nederland te blijven omdat alle kinderen het zo leuk vinden als de Sint met zijn zwarte pieten ons land weer bezoekt. Wanneer hij op 6 december door de stad loopt merkt hij dat niemand het meer leuk vindt dat er nog een zwarte piet rondloopt en zijn droom om hier als held te blijven valt in duigen. Op 7 december weet hij het zeker, hij is niet meer welkom in het o zo hartelijke Nederland en besluit zijn pietenpak in te ruilen voor gewone kleren. Onderweg komt hij Annabel, die het jaar daarvoor in Een huis in schoen te zien was, met haar vriendinnetje Kamiel tegen.

Het zwarte jaar van Zwarte PietSamen gaan zij naar Mies Bouwman want die weet vast wel hoe Pedro een normaal iemand kan worden. Mies stelt voor dat Pedro, die nu Piet wil worden genoemd, gaat werken als schoorsteenveger omdat hij heel goed is op de daken. Pedro probeert het maar krijgt teveel heimwee naar waar hij goed in is, iets wat zijn baas niet begrijpt en hij onslaat Pedro dan ook. Wanneer Pedro het ook nog als bakkersknecht en schipper probeert slaat de heimwee naar de Sinterklaastijd ook hier weer toe. Mies stelt dan ook voor dat Pedro weer naar Sinterklaas terug gaat maar dat wil hij niet en Mies helpt hem voor de laatste maal aan een baantje, ditmaal als piccolo.

Het zwarte jaar van Zwarte PietPedro kan het niet laten, hij stopt de dingen die hij moet brengen in de schoenen van de bezoekers, bonst op de hotelkamer deuren en klimt op het dak van het hotel en belandt daarbij op het balkon van Mélanie Gerstekorrel, een zakenvrouw die in meel handelt. Zij ziet Pedro als een inbreker wanneer later blijkt dat haar sieraden gestolen zijn. Zij verdenkt natuurlijk Pedro maar Baltazar haar chauffeur heeft de ketting per ongeluk in een zakje meel gestopt die Pedro moest opsturen. Pedro durft niet meer terug naar het hotel, Mies Bouwman en Annabel, ze zouden hem toch niet geloven. Na het zakje meel gepost te hebben kan hij meteen aan het werk als postsorteerder.

Het zwarte jaar van Zwarte PietDaar komt hij mevrouw Gerstekorrel en haar chauffeur weer tegen en Pedro moet weer op de vlucht voor iets wat hij niet heeft gedaan. Een jaar verstrijkt en Sinterklaas is weer onderweg naar Nederland voor de intocht in het Noord-Brabantse Willemstad. Terwijl mevrouw Gerstekorrel hem nog steeds op de hielen zit besluit Pedro ook daar naartoe te gaan om weer met Sinterklaas terug te gaan naar Spanje. Hij zit zonder geld en besluit op het Waterloopplein zijn pietenpak te verkopen om zo met de trein af te kunnen reizen. Sinterklaas en zijn pieten missen Pedro ook, hoewel ze het niet leuk vinden dat hij zomaar in Nederland is gebleven.

Samen met de speurpieten P1 en P2 vinden Sinterklaas, de Hoofdpiet, Annabel en Kamiel onder de naam "Operatie Pepernoot" Pedro weer in een oude graanmolen. De ketting wordt ook in de molen weer terug gevonden en het Sinterklaasfeest kan net als ieder jaar gelukkig weer gevierd worden... Voorafgaand aan deze musical waren op 19 en 26 november en 3 december al korte nieuwsberichten te zien over de "vermiste" piet.
 
 

Gerelateerde artikelen


Laatste aanvulling: 14 september 2013

© NOS

1000 Resterende tekens


rob
Ja hallo! alles wel leuk om te lezen, met al dat gepraat en een leuk plaatje!, maar niet eens op DVD!, wat moet men/ik daarmee?, zou ook leuk zijn als men dit eens, de moeite nam om dit op DVD uit te brengen!!.

Keek jij hier vroeger ook naar?

Marco de Hond

Marco de Hond (1979-1980)

Zoals helaas vaker gebeurt met honden in vakantietijd wordt Marco door zijn baas uit de auto gezet… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

The Monkees

Monkees, The (1966)

Omschrijving Amerikaanse muzikale jeugdserie rondom de leden van de groep The Monkees. Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica (1981)

Omschrijving Amerikaanse science fictionserie over een ruimteschip op zoek naar de planeet Aarde. Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven