Het Huis Anubis - De Vijf en de toorn van BalorVoorafgaand aan een nieuwe reeks afleveringen van Het huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard waren de vijf bewoners van het huis Anubis te zien in een avontuur dat begint op de tentoonstelling 'Balor en de tijd van de duistere druïden', over een zwarte tovenaar die in de vroege middeleeuwen zou hebben geleefd. Anastacia, Sterre, Pim, Marcel en Raphael moeten vragen beantwoorden bij de verschillende voorwerpen die worden geëxposeerd. Anastacia kan het niet laten om een torque, een middeleeuwse halsketting, aan te passen, maar kan daarna het sieraad niet meer afdoen.

Het Huis Anubis - De Vijf en de toorn van BalorWanneer de anderen haar proberen te bevrijden wordt het vijftal naar de middeleeuwen getransporteerd. In eerste instantie hebben ze niet door waar ze zijn terecht gekomen, totdat Sterre, Pim en Raphael zien hoe een in het zwarte geklede figuur een doodsbange jongen offert door hem in een put te gooien. Al snel hebben ze door dat dit Balor moet zijn. Volgens een Ierse legende zou Balor een koning met één oog zijn geweest die met slechts één blik iemand kon doden. De Balor uit dit verhaal kan dat niet, maar ook hij heeft één oog en beschikt over magische krachten. Geholpen door Sterre en Pim probeert Raphael de jongen uit de put te halen.

Het Huis Anubis - De Vijf en de toorn van BalorDe reddingsactie mislukt en ze vallen alledrie in de put. Een stapel bladeren zorgt voor een zachte landing, net als de geofferde jongen mankeert niemand iets. Er blijkt ook een oude man in de put te zitten, een ziener die weet te vertellen dat in donkere tijden een jonge koning geholpen zal worden door vijf vreemdelingen. De jongen, die Ward heet, blijkt tot zijn eigen verbazing de nieuwe koning te zijn. Ook Balor, die intussen Anastacia en Marcel gevangen heeft genomen, kent de voorspelling. Hij wil zelf koning worden en zijn tegenstanders uit de weg ruimen. Maar hoe kunnen de anderen Ward helpen als ze allen opgesloten zitten in een put?

En hoe komen ze ooit weer terug in de 21ste eeuw? De opnamen voor deze spannende special van Het huis Anubis werden grotendeels op locatie gemaakt, onder andere in het Gallo Romeins Museum in het Vlaamse Tongeren.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 30 september 2010
Laatste aanvulling: 8 mei 2015

© Studio 100/Nickelodeon

1000 Resterende tekens


Keek jij hier vroeger ook naar?

Nanook

Nanook (1999)

Omschrijving Frans-Canadese tekenfilmserie over het 12-jarige eskimojongetje Nanook dat op zoek is… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

De geest uit de gieter

Geest uit de Gieter, De (1973)

Omschrijving Britse komische jeugdserie over een medewerker van een ijzerwarenzaak die ontdekt dat… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Rikkie de Raaf

Rikkie de Raaf (1993)

Omschrijving Britse tekenfilmserie zonder gesproken woorden over een optimistische blauwe raaf die… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven