Rock 'n Roll WolfTer gelegenheid van de Olympische Spelen die in 1980 in Moskou werden gehouden zond de VARA een musical uit die vier jaar eerder in deze stad was gemaakt door artiesten van het Moskouse Circus, het Bolsjoi ballet en het Moskou IJsballet. De acteurs waren afkomstig uit Moskou en Leningrad, het huidige St. Petersburg. Kosten nog moeite waren gespaard voor deze groots opgezette muzikale productie die gebaseerd is op het sprookje van de wolf en de zeven geitjes. Omdat het een Russisch-Roemeens-Franse samenwerking betrof werd de musical opgenomen in de talen Russisch, Roemeens en Engels.

Rock 'n Roll WolfIn de studio werd een compleet dorp gebouwd waar zo'n 600 acteurs, zangers, dansers en schaatsers allerlei dieren verbeelden. Hier woont de geit Rada samen met haar vijf jonge geitjes. De wolf Suru komt bij haar klagen over de geluidsoverlast die de kinderen veroorzaken. Rada weet wel beter: Suru ziet in de geitjes een lekker hapje en probeert hen bij hun moeder weg te lokken. Hij krijgt hierbij hulp van zijn neefje de kleine wolf, Rassul de lynx en Petrika de ezel. Voordat Rada het dorp ingaat leert ze de geitjes het lied "Mummy's home", met de waarschuwing alleen open te doen als ze dit lied zingt. De sluwe Suru heeft haar afgeluisterd en kent nu het lied ook.

Rock 'n Roll WolfMaar als hij het lied bij de voordeur zingt laten de geitjes zich niet voor de gek houden en doen niet open. Suru verzint een list waarbij hij zich als Rada verkleedt. Ditmaal heeft hij wel succes en als Rada terugkomt is er nog maar één geitje over dat zich goed verstopt had. Rada laat het er niet bij zitten en verzint samen met de andere dieren een plan om de wolf in de val te laten lopen. Uiteraard loopt alles goed af en wordt "Mummy's home", het lied dat als een rode draad door de musical te horen is, gezongen door alle dieren. Onder hen bevindt zich een beer die door niemand minder dan de beroemde clown Popov wordt gespeeld.
 
 


Laatste aanvulling: 26 december 2012

© Mosfilm/Ralux Film/Romania Film

1000 Resterende tekens


Ron v oosten
Waarom dat niet meer word uitgezonden?? Beste sprookje op schaatsen .
Anita vdBiggelaar
Heb ook jaren naar deze musical gezocht (zocht altijd naar de Wolf en de 7 geitjes). Dat ik hem nu eindelijk op het internet ben tegengekomen.....Iedereen in onze familie kent de musical en kan Mummy's home meezingen. We vonden het prachtig.Mijn man en ik hebben zelfs onze oudste zoon naar het kleinste geitje vernoemd: Mathei. Zou hem dus graag laten zien waar zijn naam vandaan komt.
philip
ik dacht altijd dat ik de enigste was die een liedje in zijn hoofd had over een een moedergeit die zong voor haar kinderen. had de musical slechts een keer gezien toen ik acht jaar was maar de melodie en de tekst is mij altijd bij gebleven tot vandaag dat ik dacht ik ga is kijken op you-tube onder de naam mommy home en ja hoor daar was tie, echt kicken,wist niet dat het voor zoveel mensen een onuitwisbare indruk had achtergelaten.ik zeg VARA uitzenden die hap!!!!!!!!

Keek jij hier vroeger ook naar?

Sinteressante dingen

Sinteressante dingen (2009)

Omschrijving Vlaamse kinderserie waarin professor Herman Van den Uytleg uitleg en commentaar geeft… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

DVD: De Club van Sinterklaas 7 - De Speelgoeddief

Club van Sinterklaas, De 7 - De speelgoeddief

Uitgebracht: Bridge Entertainment Group Speelduur: 286 minuten (2 discs) Extra: Geen Beschrijving… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Sinterklaas is jarig

Sinterklaas is jarig (1977)

In 1977 vond op 19 november de intocht van Sinterklaas plaats in de haven van Muiden, waar Wieteke… Lees meer