101 DalmatiërsMeer dan dertig jaar na de tekenfilm '101 Dalmatiërs' werd in 1996 een herverfilming gemaakt met "echte" acteurs (en honden) die in Nederland de naam '101 echte Dalmatiërs' kreeg. De film trok volle zalen, waardoor er een vervolgfilm kwam, '102 echte Dalmatiërs', en een tekenfilmserie. De serie begint waar de films ophouden en maakt gebruik van elementen uit beide versies, maar er zijn ook verschillen. Eindigt het oorspronkelijke verhaal met de verhuizing van Londen naar een boerderij, in de serie zijn Roger en Anita samen met de dalmatiërs naar het Amerikaanse platteland verhuisd waar de puppies volop de ruimte hebben. Alle andere personages wonen nu ook in Amerika, waaronder Cruella De Vil.

101 DalmatiërsZe staat aan het hoofd van een groot modehuis en wil de boerderij, in handen krijgen. Voor haar plannetjes schakelt ze nog altijd de klunzige Horace en Jasper in. De hoofdpersonen van de serie zijn drie jonge dalmatiërs. De avontuurlijke Lucky en de altijd hongerige Rolly komen ook in de films te voor. Floppy, een puppie met grote flaporen, was niet eerder te zien maar komt wel voor in het oorspronkelijke boek waarop de films gebaseerd zijn. Dit drietal weet de plannen van Cruella te dwarsbomen, vaak met hulp van de kip Spot die het liefst zelf een hond zou willen zijn.

Hoewel de filmversie uit 1996 ook een Nederlandse nasynchronisatie had gekregen werden voor de serie de stemacteurs gevraagd die een jaar eerder de originele tekenfilm van nieuwe stemmen hadden voorzien. In enkele afleveringen kijken de puppies, net als in de eerste tekenfilm, op de televisie naar de avonturen van Superwoef. Hij staat centraal in de vervolgfilm '101 Dalmatiërs II: Het avontuur van Vlek in Londen' die direct op dvd is uitgebracht.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 19 april 2009
Laatste aanvulling: 19 juli 2012

© Walt DisneyTelevision Animation/Jumbo Pictures

1000 Resterende tekens


atem en yugi en joey en tristan en thea
het is weer op ketnet de laaste keer was het in januwari ik heb er al drie gezien waneer komt het op dvd leuk dankje dankje dankje wel mensen uitbegie .hee kijkt er ook nog iemand yu gi oh ik heb de laaste gezien to atem weg ging crymaar dat komt ook nooit meer terug ducktales wel ik hoop dat ze weer veder gaan met vertalen uit het engelszet um op peijn ik wil je weer hooren op diseny ex .dat is aleen maar heraaling .de heb je nu toch zelf alhonder keer gezien wort jullie daar niet gek van.dus yu go oh o=moet weer op tv en dat moeten de laaste zijn van dat de pharo weg gaat bij deze bedankt en ik hoop dat peijn het nog doet oo ja en nog dit het moet de aflering 200 tot 224 zijn nou doei groen aan je baas doem dan kunen we hem weerzien doei atem en lucky zijn de best ;-)
animatiefiguur
vet keek dit leuke disneyserie !!! met lucky en rolly en de gemene miss.vill
WYBIE LOVAT
ik vind met de verjaardag het leukst ;-)

Keek jij hier vroeger ook naar?

Operatie Wombat

Operatie Wombat (1983)

Omschrijving Australische jeugdserie over Tim en zijn tante die zich inzetten voor het behoud van… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Carolientje en Kapitein Snorrebaard

Carolientje en Kapitein Snorrebaard (1980-1981)

Voor de reeks Klein, klein kleutertje, dat al sinds 1962 te zien was op de Vlaamse televisie,… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Monster Akademie

Monster Akademie (1996)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over Ikkes, Oblina en Krumm, drie monsters "in opleiding"… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven