21 Jump Street (1990-1992)

21 Jump StreetDe filmcarrière van Johnny Depp leek aanvankelijk weinig succesvol, met alleen kleine of oninteressante rollen. Omdat hij zich op film wilde concentreren wees hij een hoofdrol in de televisiserie 21 Jump Street in eerste instantie af. Nadat de pilot-aflevering was opgenomen met een andere acteur waren de producenten niet te tevreden over het eindresultaat. Opnieuw kreeg Depp het aanbod om een jonge agent uit een undercoverteam te spelen, en omdat hij verwachtte dat de serie niet langer dan één seizoen zou lopen nam hij de rol toch aan. Juist dankzij de aanwezigheid van Johnny Depp werd 21 Jump Street een succes dat vijf seizoenen zou duren.

21 Jump StreetHoewel grotendeels gefilmd in Canada speelt de serie zich af in een niet nader genoemde stad in de Verenigde Staten, waar commandant Jenko leiding geeft aan een team jonge agenten. Vanwege hun jonge uiterlijk kunnen ze makkelijk undercover gaan op scholen en universiteiten. Hun doel is jongeren die problemen hebben met bijvoorbeeld drugs, alcohol of racisme in een vroeg stadium op te sporen zodat naarmate ze ouder worden ze niet in de criminaliteit zullen terechtkomen. Veel afleveringen werden op echte middelbare scholen gefilmd, waarbij de scholieren als figuranten optraden.

21 Jump StreetIn de loop van de serie kwam de kijker ook steeds meer te weten over de persoonlijke levens van de agenten. Commandant Jenko werd al na vijf afleveringen vervangen door Adam Fuller. Ook agent Dennis Booker verliet voortijdig het team omdat rond zijn personage een nieuwe serie werd gecreëerd, Booker, gericht op een volwassen publiek. Hierin heeft Dennis Booker zijn baan als agent verruild voor die van detective. Met de filmcarrière van Johnny Depp, die uitgroeide tot een tieneridool, is het meer dan goed gekomen. Hoewel hij een contract voor zes seizoenen 21 Jump Street had getekend, mocht hij uiteindelijk na de vierde reeks de serie verlaten.

Sindsdien heeft hij het imago van tieneridool van zich af kunnen schudden en is uitgegroeid tot één van de meest succesvolle filmacteurs van zijn generatie. In 2012 werd de serie bewerkt tot speelfilm, waarin Johnny Depp, Peter DeLuise en Holly Robinson ook even te zien zijn als Tom Hanson, Doug Penhall en Judy Hoffs. De film werd een groot succes en in het vervolg uit 2014. '22 Jump Street', spelen Dustin Nguyen en Richard Grieco een gastrol.
 
 


Publicatiedatum: 19 juli 2006
Laatste aanvulling: 19 oktober 2014

© 20th Century Fox Television/Dutch FilmWorks

Tags: Net5, RTL 4, RTL Véronique, SBS6, 1990, Jaren 90

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Leo Marcel
Een hele goeie politie serie en leuk ook lol
moi
De tweede naam, Jeff Yagher, is diegene die de eerste pilot heeft gedaan (tekst goed lezen), op www.imdb.com kun je precies zien in welke aflevering JD speelt (67 stuks), seizoen 4 mist een aflevering (naar mijn weten 'black out'), de laatste aflevering waarin hij speelt en die komt waarschijnlijk op seizoen 5 uit. Een handige verkooptruc....

Meer televisie-sentiment

Mik Mak Mon

Mik Mak Mon (1986-1988)

In de jaren '80 was deze sciencefictionserie één van de populairste kinderprogramma's op de Vlaamse… Lees meer
Wickie de Viking

Wickie de Viking (1975-1979)

De Zweedse schrijver Runer Jonsson publiceerde in de jaren '60 enkele boeken over Vicke, de zoon… Lees meer
De Moestuin

Moestuin, De (1982-1984)

Dankzij het succes van de Kinderbios op woensdagmiddag kwam er een vervolg, afwisselend op de… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven