Alf op Melmac (1988-1990)

Alf op MelmacOm zoveel mogelijk van het succes van een serie te profiteren worden al sinds het begin van het televisietijdperk 'spin offs' bedacht, een nieuwe serie met één of meerdere personages uit een bestaande reeks. Aan het begin van de jaren '80 ontstond een opmerkelijke variatie op de spin off, waarbij de personages een eigen tekenfilmserie kregen. Voordeel was dat de acteurs hun successerie niet hoefden te verlaten, en meestal spraken ze de stem in van hun eigen tekenfilmpersonage. Dit concept werd onder andere toegepast op The Dukes of Hazzard, Punky Brewster en Happy Days, maar deze tekenfilmvarianten waren nooit in Nederland te zien.

Alf op MelmacDat was wel het geval met de tekenfilmserie die gemaakt werd van ALF. In deze comedyserie leert de familie Tanner een pluizig buitenaards wezen kennen dat na de verwoesting van zijn planeet Melmac met zijn ruimteschip is neergestort op aarde. De Tanners nemen het bijdehante wezen in hun gezin op en noemen het Alf, wat staat voor 'Alien life form'. De tekenfilm rond Alf speelt zich af voor de comedyserie en laat zijn leven op Melmac zien. Daar heet Alf Gordon Shumway en is gevechtspiloot in opleiding, net als zijn vrienden Sloop, Rick en Skip. Hij woont bij zijn ouders Bob en Flo, samen met zijn broer Curtis en kleine zusje Augie.

Gordon heeft ook een vriendinnetje, Rhonda, en speelt graag saxofoon. Het leven op Melmac heeft veel overeenkomsten met dat van de aarde, al worden katten hier niet als een delicatesse beschouwd. De pluizige Alf uit de comedyserie introduceerde iedere aflevering zijn eigen tekenfilmpersonage. De serie sloeg zo aan dat er een jaar later nog een tweede tekenfilm rond Alf kwam. Dat werd Alf Tales, waarin en Alf en zijn medebewoners van Melmac bekende sprookjes en verhalen op hun eigen grappige wijze vertelden. Deze reeks is in Nederland niet uitgezonden.
 
 


Publicatiedatum: 29 maart 2007
Laatste aanvulling: 19 juli 2012

© Alien Productions Inc./DiC Enterprises/Saban Productions

Tags: TROS, Jaren 80, 1988

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Leo Marcel Van Leeuwen
Een hele leuke tekenfilm serie.;-);-);-);-);-);-);-);-);-);-)
Leo Marcel Van Leeuwen
Alf de tekenfilm was altijd heel erg leuk.

Meer televisie-sentiment

Teletubbies

Teletubbies (vanaf 1998)

De makers van de Teletubbies hebben zich laten inspireren door een zachte knuffelpop en moderne… Lees meer
Floris

Floris (2004)

Met miljoenen kijkers was de serie Floris in 1969 een groot succes geworden. Plannen voor een… Lees meer
Wat je zegt ben je zelf

Wat je zegt ben je zelf (1977)

Omschrijving Nederlands kindermagazine, gepresenteerd door kinderen met vaste rubrieken als de… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven