Alleen op de wereldDeze Japanse tekenfilm is gebaseerd op het Franse boek "Sans famille" van Hector Malot uit 1878, over de vondeling Remi. Remi is tevens de titel van de tekenfilm, maar de serie is hier vooral bekend geworden als Alleen op de wereld. Onder die naam was het boek al heel populair geworden. Het verhaal gaat over Remi, die opgroeit bij de familie Barbarin en dol is op zijn pleegmoeder. Maar als zijn pleegvader werkloos wordt, verkoopt hij de dan 8-jarige Remi aan Vitalis. Deze straatmuzikant verdient zijn geld door in dorpen op het platteland op te treden met zijn dieren. In het begin is Remi ontroostbaar omdat hij bij zijn geliefde pleegmoeder is weggehaald.

Alleen op de wereldMaar geleidelijk aan onstaat er een hechte band tussen Vitalis en de dieren: de honden Capi, Zerbino en Dolce en het aapje Joli-Coeur. Met hen trekt Remi door heel Frankrijk en geven ze overal voorstellingen. Maar als Vitalis sterft, staat Remi er alleen voor. Hij besluit op zoek naar zijn pleegmoeder èn zijn echte ouders, en krijgt daarbij hulp van Mattia, ook een jonge straatmuzikant. Hun zoektocht brengt hen zelfs in Engeland. De serie werd gemaakt met speciale 3-D effecten, die de beelden meer diepte geven. Deze kwamen het beste tot zijn recht met een apart rood-groen brilletje.

Voor uitbreng op video werden de serie opnieuw gemonteerd tot een anderhalf uur durende speelfilm. Ook werd deze van een nieuwe Nederlandse nasynchronisatie voorzien. Dat gebeurde nogmaals toen de EO de serie in zijn geheel herhaalde. In 1996 is het verhaal opnieuw tot een tekenfilm bewerkt in Japan, met als verschil dat Remi nu een meisje is. Deze reeks is in Nederland niet uitgezonden.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 14 oktober 2015

© Tokyo Movie Shinsha Co, Ltd./Moefie Klub/Video-Film Express/Just4Kids

1000 Resterende tekens


gast
De laatste twee afleveringen op de dvd van 2011 bevat toch wel gezongen (eind-)tunes en wel de laatste versie. Verder is in enkele afleveringen ook de stem van IJf Blokker te [email protected] voor de aanvulling, de songtekst is toegevoegd. In welke aflevering(en) is IJf Blokker te horen?
gast
In aflevering 39 kijkt Mattia op een kaart met autosnelwegen, althans: daar lijkt het op. In die tijd bestonden die nog niet.
gast
De uitgave van de dvd in 2011 met de complete serie zou je in twee opzichten een primeur kunnen noemen. Ten eerste omdat de gehele serie op dvd wordt vertoond. En ten tweede is dit een eerste complete op beelddrager vertoonde serie van Theo de Vos Kindervriendpro dukties/Ring Workshop, als ik tenminste de in de jaren tachtig uitgegeven VHS-videobanden van de Kinderbios voor verhuur even niet meereken. Het is jammer dat alle series die destijds in de Berebios/Kinderbios en alle overige "Theo de Vos"-producties voor de AVRO, zoals bijv. Heidi, zo slecht of helemaal niet verkrijgbaar zijn. Maar met de uitgave van deze Remi-dvd maakt dit toch weer heel wat goed. En buiten dat: het is een hele mooie tekenfilmserie met een goede nasynchronisati e, met name die voor de AVRO.

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Wonderlijke avonturen van Herman van Veen

Herman van Veen, De wonderlijke avonturen van (1979)

Hoewel het lijkt dat deze serie voor Nederland gemaakt werd is het de Bayerische Rundfunk die samen… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Tao Tao

Tao Tao (1989-1990)

In een voor mensen onbekend dal ergens in China woont de kleine panda Tao Tao. Samen met zijn… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Dr. Hond

Dr. Hond (2006-2007)

De hond van de familie Klieder is geen gewoon huisdier maar een echte dokter die als enige nog… Lees meer