Allemaal tuig!Na een jaar lang de Bloemenwijk onveilig te hebben gemaakt, worden Anja, Monne, Wijnand, Bart samen met andere jeugdbendeleden opgepakt door de politie. Hun ouders zijn hier niet blij mee en er ontstaat een discussie over hoe de jongeren moeten worden begeleid. In afwachting van het oordeel van de kinderrechter gaan ouders, buurtbewoners en de jongeren in overleg. Ze krijgen een crossveldje en een eigen plek in het buurthuis toegewezen. Zo hoopt men de overlast te beperken omdat de uitspraak van de rechter twee maanden kan duren. Hoewel het een tijdje goed gaat worden de jongeren uit het buurthuis gezet en ze besluiten een leegstaande politiepost te kraken.

Allemaal tuig!De Bloemenwijkers zijn het zat, ze hebben genoeg ellende ondervonden van het 'tuig' en protesteren hier tegen. Het is nu aan de gemeente of zij de jongeren toestemming zal geven om in de oude politiepost te mogen blijven zitten ondanks het verzet van de buurt. Uiteindelijk besluit de gemeente dat de jongeren voorlopig mogen blijven zitten. De jongeren zijn zo blij dat er een feest wordt georganiseerd in de gekraakte politiepost. Het feest wordt bruut verstoord door een groep jaloerse jongeren uit West. De ex-jeugdbendeleden balen van het incident want zij willen juist een goede indruk maken op de kinderrechter maar het loopt uit de hand en de wijkpost brand af.

Juist op dezelfde dag zou de officier van justitie een bezoek brengen aan het gekraakte pand. TV-verslaggeefster Hetty Heldering volgt de jongeren tot de dag dat ze voor de rechter moeten verschijnen. Zo is ook te zien welke problemen de jongeren thuis en op school hebben, hoe ze elkaar hebben leren kennen en wat ze daarna allemaal hebben uitgespookt. Op 28 oktober 1982 werd deze zesdelige serie in een verkorte versie ook als speelfilm in de bioscoop uitgebracht. In dat jaar werd de serie ook herhaald en toen in vier delen uitgezonden.
 
 


Publicatiedatum: 22 maart 2010
Laatste aanvulling: 20 juli 2012

© IKON

1000 Resterende tekens


Dirk Stet
Dominic zei:
Ik heb deze hele serie op DVD. Toen der tijd opgenomen op Betamax met BNR dus goede kwaliteit. Alle 6 de delen van de eerste uitzending van 1981. Mocht iemand interesse hebben dan hoor ik het wel.
Hallo Dominic ,Heb je De banden met afleveringen nog in je bezit dan heb ik hier zeer grote interesse in ! M.v.g. Dirk

sw
zou ook graag de dvd willen aanschaffen. als dat lukt hoor ik het graag
Dave 01
@DominicHoi Dominic, ik heb wel interesse in een copy op DVD.Hoe kan ik in contact komen met je via deze site zonder alles hier neer te zetten?

Keek jij hier vroeger ook naar?

Draakje

Draakje (2006-2007)

Draakje is een kleine en vriendelijke draak die in en om zijn huisje van alles beleeft. Zijn… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Ulysses 31

Ulysses 31 (1987)

Omschrijving Frans-Japanse tekenfilmserie die zich afspeelt in de 31 eeuw en tal van verwijzingen… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Claire

Claire (1985)

Omschrijving Britse jeugdserie over een 15-jarig meisje dat in een pleeggezin wordt opgenomen na… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven