Als Lotte onzichtbaar wordt (1988)

Als Lotte onzichtbaar wordtDe 10-jarige Lotte is een heel gewoon meisje met rode krulletjes. Ze woont met haar moeder Gudrun, haar vader Jørgen en haar broer Øffe ergens in Denemarken. Op school zit ze naast haar beste vriendinnetje Tanja. Omdat Øffe ouder is dan Lotte behandelt hij haar vaak als een klein kind. Als hun ouders allebei aan het werk zijn tekent Lotte met de lippenstift van haar moeder een gezicht op haar buik. Øffe, die op zijn kleine zusje moet passen, wordt boos en zet Lotte tegen haar zin onder de douche. Daar ziet hij dat de navel van zijn zusje plotseling groeit. Als Lotte erop drukt wordt ze in één keer onzichtbaar. Øffe is stomverbaasd als hij zomaar de zeep voorbij ziet "zweven".

Als Lotte onzichtbaar wordtOok Lotte heeft niet gelijk door dat ze onzichtbaar is geworden, dat merkt ze pas als ze in de spiegel kijkt. Al snel komt Lotte erachter dat wanneer ze nog een keer op haar navel drukt Øffe haar weer kan zien. De volgende dag heeft Øffe een idee voor een goocheltruc bedacht waarmee hij geld kan verdienen. Met behulp van een onzichtbare Lotte lijkt het net of hij voorwerpen kan laten zweven. Eerst laat hij zijn act alleen aan zijn vriendje Mads zien, en al snel komen alle buurtkinderen naar de voorstelling kijken. Maar Lotte vindt er al snel niets meer aan en wil niet meer meedoen. Ze wil haar moeder helpen die als secretaresse voor de onvriendelijke meneer Mikkelsen werkt.

Als Lotte onzichtbaar wordtLotte besluit een dagje mee te gaan naar kantoor. Maar haar moeder weet nog van niets en zal haar onzichtbaarheidsnavel het blijven doen? Deze serie is gebaseerd op het kinderboek 'Da Lotte blev usynlig' van de Deense schrijver Thorstein Thomsen, waar in 1988 een Nederlandse vertaling van is verschenen. De serie is op zondagmorgen herhaald in Villa Achterwerk, en later ook nog door Kindernet, beide keren onder de titel Lotte. Mathilde Gersby Rasmussen, het meisje dat Lotte speelde, leed aan de ongeneeslijke ziekte cystic fibrosis, ook bekend als taaislijmziekte. Op 16 september 2016 is ze aan deze ziekte overleden, 37 jaar oud.

 


Publicatiedatum: 12 januari 2006
Laatste aanvulling: 17 september 2016

© Metronome Television ApS/Danmarks Radio

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

nicky
Leuk man!Hullubulu!! vond vpro altijd leuk, idd bijna niemand kende het. meeste keken altijd telekids ofzo... wij keken altijd ned 3 . dat was tot 11u volgens mij en daarna laatste uurtje telekids
kindernet
Goh, deze serie was ik dus helemaal vergeten. De titel zei me eerst ook niets, maar toen ik die foto van Lotte bovenaan deze pagina zag, wist ik het ineens weer. Geweldig om die oude series weer terug te vinden die helemaal uit je geheugen zijn verdwenen.

Meer televisie-sentiment

Suske en Wiske - De Duistere Diamant

Suske en Wiske - De Duistere Diamant (2008)

Na poppen- en animatieseries op televisie maakten Suske en Wiske in 2004 hun bioscoopdebuut met de… Lees meer
Hans Brinker en de zilveren schaatsen

Hans Brinker en de zilveren schaatsen (1970)

Bij de naam Hans Brinker wordt meestal gedacht aan het dappere jongetje dat zijn vinger in de dijk… Lees meer
Bruintje Beer

Bruintje Beer (1970)

Omschrijving Nederlandse poppenserie over de avonturen van Bruintje Beer en zijn vrienden Roosje… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven