Alvin en z'n boefjes (1986-1988)

Alvin en z'n boefjesRoss Bagdasarian Sr. bracht in 1958 het lied "Witch doctor" op single uit onder de naam David Seville, wat later ook de naam van de adoptievader van the Chipmunks zou worden. Het lied gaat over een dokter die de zanger vertelt wat hij moet doen om zijn liefdesverdriet te verwerken. Het nummer werd opgenomen op normale snelheid, behalve de woorden "oo-ee, oo-ah-ah, ting-tang, walla-walla, bing-bang", deze werden versneld opgenomen. Het werd een grote hit in Amerika en stond drie weken op nummer 1. Zo ontstond het allereerste Chipmunk-geluid. Het principe paste Bagdasarian datzelfde jaar nogmaals toe, ditmaal driestemmig.

Alvin en z'n boefjesHet nummer kreeg de naam "The Chipmunk Song" en daarmee waren de Chipmunks geboren. In december 1959 krijgen de Chipmunks ook een gezicht. Ze verschijnen in een stripboek als knaagdieren met amandelvormige ogen en heten Alvin, Theodore en Simon. Filmproducent Herbert Klynn wil van het drietal graag een animatiereeks maken. De tekenfilm komt er maar de stripfiguren worden vervangen door de huidige Chipmunks. Onder de naam The Alvin Show werd de eerste serie door CBS in 1961 uitgezonden maar na één seizoen al van de buis gehaald omdat succes uitbleef. Op muzikaal gebied waren The Chipmunks succesvoller.

Alvin en z'n boefjesIn 1969 verscheen het laatste album in de orginele samenstelling, maar na het overlijden van Ross Bagdasarian Sr. in 1972 bleef het jarenlang stil. Zijn zoon, Ross Bagdasarian Jr., besloot The Chipmunks weer nieuw leven in te blazen. Omdat Alvin toch wel de populairste van de drie was, veranderde hij de naam in Alvin and the Chipmunks en een tweede tekenfilmserie volgde in 1983, nu voor NBC. David Sevile heeft zich heeft ontfermd over de drie geadopteerde eekhoorns krijgt te maken  met de meest onmogelijke maar ook zeer grappige situaties danzkij de uiteenlopende karaktertrekken. Alvin is altijd onberekenbaar, vol enthousiasme en gek op koffie.

Alvin en z'n boefjesSimon heeft een zeer hoog IQ en zit vol droge humor. De verlegen Theodore is de meest onschuldige van de drie. Nieuw zijn The Chipettes: Brittany, Jeanette en Eleanor, drie vrouwelijke eekhoorns die ook een popband hebben. In 1996 kocht Universal de rechten van de eekhoornkarakters en bracht twee films uit op video, en met succes. In 2002 verloor de studio de rechten weer nadat Bagdasarian Productions had aangegeven dat er sprake was van contractbreuk. Vijf jaar later, in 2007, vond Bagdasarian Productions een nieuwe partner in 20th Century Fox. Zij bliezen The Chipmunks een nieuw tijdperk in met een live-action bioscoopfilm.

Hierbij werden echte filmopnames gecombineerd met 3D-geanimeerde Chipmunks. In 2009, 2011 en 2015 werden de vervolgfilms 'The Squeakquel', 'Chipwrecked' en 'The Road Chip' uitgebracht. Een nieuwe animatieserie, Alvinnn!!! en de Chipmunks, is sinds 15 juni 2015 in Nederland te zien bij Nickelodeon.
 
 


Publicatiedatum: 6 juli 2011
Laatste aanvulling: 26 april 2017

© NBC/Just4Kids

Tags: KRO, RTL 4, Jaren 80, 1986

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

animatiefiguur
ze hebben nu ook 2 leuke films
gideon
het gaat over In 1983 bracht de KRO de tekenfilmserie Alvin and the Chipmunks op de buis. Het verhaal ging over drie eekhoorns die worden opgevoed door Dave Seville. Ze dromen ervan rocksterren te worden en komen vaak in de problemen. Ze proberen altijd de meisjes (the chipettes) te verslaan. Alvin was een atletisch type, Simon hield van veel en vaak eten en Theodore was een genie en uitvinder. Door de band langzaam af te draaien bij opname en daarna op gewone snelheid af te draaien, leverde het grappige stemmetjes op. Er zat veel muziek in de serie en er verschenen enorm veel platen. Ook verschenen de chipmunks op allerlei artikelen, want merchandising hoorde er toen al bij. De driestemmige "Chipmunk Song" dat werd een grote hit. De tekenfilmserie heeft 8 seizoenen gelopen. Binnenkort komt er een DVD uit van Little Alvin and the mini-munks.

Meer televisie-sentiment

The Secret World of Alex Meck

Secret World of Alex Mack, The (1996)

Omschrijving Amerikaanse jeugdserie over een meisje dat bij toeval in aanraking komt met een… Lees meer
The Jeessie Mekreezie Show

Jeessie Mekreezie Show, The (1989)

Omschrijving Nederlandse humoristische jeugdserie waarin showmaster Frans Stokbrood aandacht… Lees meer
Frank Buck

Frank Buck (1982-1983)

Begin jaren '80 was 'Raiders of the Lost Ark', de eerste Indiana Jones-film, een groot succes over… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven