Amika (2009-2011)

AmikaAls de 15-jarige Merel de Ridder haar moeder verliest tijdens een springwedstrijd wil haar vader niet dat Merel nog maar iets met paarden en maneges te maken krijgt. Maar Merel is gek op paarden en neemt stiekem toch een baantje als stalhulpje op de manege 'De Paardenhoeve', die eigendom is van de steenrijke familie De la Fayette. Hier geniet Merel elk moment van de dag, dat ze met de paarden bezig is. Ze wordt regelmatig gedwarsboomd door de verwende dochter van de familie, Marie-Claire de la Fayette. Samen met Chanel en Hedwig vormt zij het vriendinnenclubje de Z-Girls. Naast deze verwende meiden maakt ze ook kennis met stalknecht Jan.

AmikaHij neemt Merel onder zijn hoede neemt nadat ze door de schuld van Marie-Claire wordt ontslagen en zorgt ervoor dat Merel een tweede kans krijgt om de stallen schoon te maken. Net als Merel draagt Jan ook een groot geheim met zich mee. Hij weet meer over het zeer dure sportpaard paard Amika, dat Marie-Claire voor haar 15e verjaardag van haar ouders kreeg. Er wordt beweert dat Marie-Claire de witte hengst verwaarloosd heeft na haar val tijdens de eerste rit en dat daarom Amika nu zeer agressief is. Jan kan het geheim over Amika niet met Merel delen maar Merel vraagt zich tegelijkertijd af waarom dit paard in een afgelegen stal staat.

Stiekem bouwt ze een band met het paard op waardoor ze vaak in de problemen komt. Kan Merel het geheim ontrafelen, ook als ze daarmee de belangrijke belofte aan haar vader moet verbreken? Naast drie reeksen werd er als slot van de serie een miniserie gemaakt van vijf afleveringen, De gevaarlijke stunt. Hierin wordt Amika ontvoerd door een circus om een moeilijke stunt te doen.
 
 


Publicatiedatum: 3 mei 2009
Laatste aanvulling: 24 februari 2014

© Studio 100

Tags: TROS, 2009, Jaren 00, Jaren 10

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

rachel
waar kun je amika box 3 ook kopen ??ik ben er een hele groote fan van lol
catophile
Ja, hier ben ik nog een keer. Wat ben ik onwijs blij dat alles zo goed afgelopen is voor Merel en Amika! Echt, ik zat wel in spanning, hoewel ik diep in mijn hart wel weet dat de held of heldin wint. Dat zij nu alles heeft wat MC eest zou had vind ik echt top. MC heeft Merel zoveel onrecht aangedaan, dat ze nu haar verdiende loon krijgt! Ja ja, oog om oog....

Meer televisie-sentiment

Anton

Anton (2001)

Omschrijving Nederlandse, woordenloze tekenfilmserie over een 7-jarige jongen en zijn houten… Lees meer
Three Little Ghosts

Three Little Ghosts (1994)

Omschrijving Japanse tekenfilmserie over drie vrolijke spookjes. Lees meer
Sterke verhalen uit Zoutvloed

Sterke verhalen uit Zoutvloed (2008)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie over een groep kinderen uit het dorpje Zoutvloed die iedere… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven