Are you afraid of the dark?Spannende verhalen vertellen rond een knapperend kampvuur. Het is een eeuwenoud concept, maar ondanks dat interessant genoeg voor jeugdtelevisie. Dat dachten een drietal productiehuizen uit Amerika en Canada, toen zij begin jaren negentig deze serie op de buis brachten. Iedere aflevering begint met de samenkomst van "The Midnight Society", een geheim genootschap dat elke zaterdagnacht in het bos rond een kampvuur bijeenkomt. De groep bestaat uit de tieners Betty-Ann, Eric, Kirsten, David, Kiki, Frank en Gary, die elkaar met bloedstollende verhalen de stuipen op het lijf proberen te jagen. Gary is de leider van het stel, en bepaalt wie zijn verhaal mag vertellen.

Are you afraid of the dark?De uitverkorene gooit vervolgens wat zand in het vuur, geeft een naam aan zijn verzinsel, en de kijker wordt vervolgens getuige van het verhaal. De onderwerpen zijn steeds verschillend maar hebben één ding gemeen: alle gaan over spookachtige bovennatuurlijke zaken. De geest van een dode clown die rondwaart over een kermis, waterdemonen die een oude man lastigvallen en meer van dergelijke verhalen bepalen de sfeer van de serie. Iedere aflevering bood de kijker een nieuw verhaal met andere personages, waardoor er ook telkens gebruikt gemaakt werd van nieuwe acteurs. Alleen de "The Midnight Society" zelf bestond iedere aflevering uit dezelfde personen.

Are you afraid of the dark?Na enkele seizoenen was ook hier enig verloop te bespeuren. Zo werden Tucker, Sam en Stig aan de cast toegevoegd, nadat Eric, Kristen en David besloten hadden de nachtelijke bijeenkomsten voor gezien te houden. Uiteindelijk heeft de serie vijf seizoenen geduurd, elk met dertien (13!) afleveringen. In 1999 besloot men hier nog vier seizoenen aan toe te voegen. Van de originele cast was Tucker de enige die terugkeerde. Het genootschap werd daarom aangevuld met Quinn, Megan, Andy en Vange. De nieuwe serie werd met minder enthousiasme ontvangen en in het negende seizoen besloot men na vier afleveringen te stoppen.
 
 


Bijdrage: Willem Bas
Publicatiedatum: 27 januari 2006
Laatste aanvulling: 20 juli 2012

© Cinar Productions/Nickelodeon Network/YTV

1000 Resterende tekens


Eddy
Is er al nieuws over de dvd??? is die uberhaupt te koop... kan hem alleen op de amerikaanse site's vinden...Groeten trouwe kijker van Are you afraid of the dark
ron
kan je die serie ergens kopenof voor mij part downloaden, met ondertiteling
James
Wat super leuk om dit zo te lezen. Ik ben dus niet de enige wie deze serie mist en er zo nu en Dan aan terug denkt. Ik ben nl ook 26 en ik bleef op zaterdag net zo lang wachten tot dat het begon. Dat mn moeder Vaal vond dat ik Lang genoeg tv had gekeken nou eens kijken of ik het kan kopen!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Tuttels

Tuttels (2001-2002)

Vier knuffels spelen de hoofdrol in deze poppenserie van Nederlandse makelij. Uniek is dat deze… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Peter Pan and the Pirates

Peter Pan and the Pirates (2000)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over de avonturen van Peter Pan, de jongen uit Never… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

21 Jump Street

21 Jump Street (1990-1992)

De filmcarrière van Johnny Depp leek aanvankelijk weinig succesvol, met alleen kleine of… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven