Are you afraid of the dark? (1995-2001)

Are you afraid of the dark?Spannende verhalen vertellen rond een knapperend kampvuur. Het is een eeuwenoud concept, maar ondanks dat interessant genoeg voor jeugdtelevisie. Dat dachten een drietal productiehuizen uit Amerika en Canada, toen zij begin jaren negentig deze serie op de buis brachten. Iedere aflevering begint met de samenkomst van "The Midnight Society", een geheim genootschap dat elke zaterdagnacht in het bos rond een kampvuur bijeenkomt. De groep bestaat uit de tieners Betty-Ann, Eric, Kirsten, David, Kiki, Frank en Gary, die elkaar met bloedstollende verhalen de stuipen op het lijf proberen te jagen. Gary is de leider van het stel, en bepaalt wie zijn verhaal mag vertellen.

Are you afraid of the dark?De uitverkorene gooit vervolgens wat zand in het vuur, geeft een naam aan zijn verzinsel, en de kijker wordt vervolgens getuige van het verhaal. De onderwerpen zijn steeds verschillend maar hebben één ding gemeen: alle gaan over spookachtige bovennatuurlijke zaken. De geest van een dode clown die rondwaart over een kermis, waterdemonen die een oude man lastigvallen en meer van dergelijke verhalen bepalen de sfeer van de serie. Iedere aflevering bood de kijker een nieuw verhaal met andere personages, waardoor er ook telkens gebruikt gemaakt werd van nieuwe acteurs. Alleen de "The Midnight Society" zelf bestond iedere aflevering uit dezelfde personen.

Are you afraid of the dark?Na enkele seizoenen was ook hier enig verloop te bespeuren. Zo werden Tucker, Sam en Stig aan de cast toegevoegd, nadat Eric, Kristen en David besloten hadden de nachtelijke bijeenkomsten voor gezien te houden. Uiteindelijk heeft de serie vijf seizoenen geduurd, elk met dertien (13!) afleveringen. In 1999 besloot men hier nog vier seizoenen aan toe te voegen. Van de originele cast was Tucker de enige die terugkeerde. Het genootschap werd daarom aangevuld met Quinn, Megan, Andy en Vange. De nieuwe serie werd met minder enthousiasme ontvangen en in het negende seizoen besloot men na vier afleveringen te stoppen.
 
 


Bijdrage: Willem Bas
Publicatiedatum: 27 januari 2006
Laatste aanvulling: 20 juli 2012

© Cinar Productions/Nickelodeon Network/YTV

Tags: RTL 4, Jaren 90, Yorin, 1995

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Eddy
Is er al nieuws over de dvd??? is die uberhaupt te koop... kan hem alleen op de amerikaanse site's vinden...Groeten trouwe kijker van Are you afraid of the dark
ron
kan je die serie ergens kopenof voor mij part downloaden, met ondertiteling

Meer televisie-sentiment

Dubbelpion

Dubbelpion (1982)

Begin jaren '80 was de Koude Oorlog nog in volle gang. Voor mensen uit het Oostblok was het zeer… Lees meer
Ti-Ta Tovenaar

Ti-Ta Tovenaar (2008-2009)

Na de succesvolle musical van Ti-Ta Tovenaar, die in 2005 te zien was in het Eftelingtheater,… Lees meer
Barbapapa rond de wereld

Barbapapa rond de wereld (2006)

Ruim 25 jaar na de eerste tekenfilmserie over de familie Barbapapa creëerde het Frans-Amerikaanse… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven