ArgaïIn het jaar 1250 voert koning Kahr van het koninkrijk Tirloch strijdt tegen de boosaardige koningin Oreale, een slangachtige heks die de wereld wil domineren. Prins Argaï staat zijn vader bij en laat zijn verloofde Angel achter in het klooster waar ze wordt onderwezen door broeder Tich. Tijdens de korenoogst drinkt Angel uit een kruik, niet wetende dat ze deze heeft gekregen van koningin Oreale. De toverdrank die zij gedronken heeft brengt Angel in een diepe en vooral lange magische slaap waardoor de koningin haar jeugdigheid en schoonheid kan stelen om onsterfelijk te blijven. Om Angel te redden vraagt Argaï de monniken van het klooster om raad.

ArgaïBroeder Gregory laat hem een boek met voorspellingen zien waarin staat dat Argaï naar de toekomst zal moeten reizen om Angel weer te laten ontwaken. Terwijl de monniken hun verhaal doen wordt Argaï getroffen door de bliksem. De kracht die er dan onstaat, brengt hem naar het New York van 2075. De stad is voor hem vreemd en wordt geterroriseerd door de boosaardige koningin Dhark. Om uit handen van het robotleger van de koningin te blijven zoekt Argaï zijn heil bij detective Oscar Lightbulb, diens assistent Barnaby en hun secretaresse Moony Moon. Het drietal besluit de prins te helpen en gaat op zoek naar het boek der voorspellingen.

ArgaïDe zoektocht brengt Argaï en zijn vrienden langs de meest vreemde en uitlopende landen, planeten en tijdperken. Het boek der voorspellingen wordt gevonden in de kerk Notre Dame in Parijs. Hierin staat dat er dertien ingrediënten moeten worden gevonden voor het tegengif. Met hulp van Oscars oude schoolvriend Hugsley Barns, die een tijdmachine heeft gebouwd, reizen Argaï, Oscar, Barnaby en Moony terug naar het jaar 1250. Maar er is haast geboden want koningin Dhark, die in werkelijkheid koningin Oreale in een nieuwe gedaante zal blijken te zijn, en haar kruiperige handlanger Geco zitten hen op de hielen...

Deze Franse tekenfilmserie is in Nederland meerdere keren uitgezonden door achtereenvolgens Kindernet, KinderNet 5 en in de nachtelijke uren door Nickelodeon als onderdeel van Nick at Night.
 
 


Publicatiedatum: 11 januari 2006
Laatste aanvulling: 21 juli 2012

© TF1/Carrère Groupe

1000 Resterende tekens


Darty
Dat is het zeker, nu ik eindelijk genoeg bronnen heb kan ik heel de serie opnieuw produceren! Ik heb er nog maar een paar te gaan. Via mijn YouTube-kanaal en Argai-forum kun je de vooruitgang blijven volgen. Het zal nog wel even duren voor ik ze echt ga uitbrengen...
Jan Zonder Vrees
Hey ik las dat er al flink schot in de zaak zat :D Betekent dat het project bijna afgerond is?
Darty
Ik las dat er in het begin veel (valse) meldingen verstuurd werden, waardoor ook gewoon legaal materiaal werd verwijderd. Het werd ook niet uitgezocht, nu gaat dat al iets beter. Je kan een link genereren met of zonder key, aangezien ik het openbaar maak, deel ik met key, dus je kan gelijk zien welke file je download. Zonder key kan het ook, maar dan weet je niet wat je hebt en kom je er ook niet in. Mocht een instantie uiteindelijk mijn materiaal offline halen, dan moet ik weer verder zoeken. ;) Maar dit is geen wereldfilm die in de bios is geweest, op bluray uitgebracht is en die door vele mensen online illegaal verspreid wordt, dus we zullen het wel zien hoe het verder verloopt. Daarnaast is het nog steeds Beta, maar MegaUpload was daarom ook heel goed dus ik heb er wel wat vertrouwen in.

Keek jij hier vroeger ook naar?

Door het oog van het paard

Door het oog van het paard (1990)

Omschrijving Zweedse jeugdserie over Valle, een jongen die gek is op paarden en tegen zijn zin in… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

SpangaS

SpangaS (vanaf 2007)

Op 30 juli 2007 gingen de opnamen van start van SpangaS, de eerste Nederlandse tienersoap van de… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Disney Parade

Disney Parade (1989)

Omschrijving Nederlands magazine waarin de tekenfilms en pretparken van Walt Disney centraal staan;… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven