Argons KettingTijdens zijn vakantie bedacht Terry Angus, poppenspeler bij De Freggels van Jim Henson, samen met zijn oude schoolvriend Stoney Ripley een eigen poppenserie over twee kinderen die tal van avonturen beleven op een magisch eiland. Terry maakte alle poppen voor een korte proefaflevering, die in de zomer van 1983 gefilmd werd met een eenvoudige videocamera. Producent Andrew Cochran zag wel wat in het project en samen met schrijver B.P. Nichol werd een tweede aflevering gemaakt om de Canadese publieke omroep te interesseren. Dit leidde tot nog twee proefuitzendingen waarna de opnamen voor de serie in 1987 van start konden gaan.

Argons KettingDe kinderen en hun moeder werden niet langer gespeeld door poppen, maar door echte mensen. Ook werd getracht om de karakters van de poppen minder op muppets of freggels te laten lijken hoewel er duidelijk overeenkomsten zijn. Het verhaal gaat over de 12-jarige Tracey en haar jongere broertje Wayne die op zolder een vreemde ketting vinden. Volgens hun moeder vertelde haar oma dat de ketting cadeau was gegeven door een reus aan haar grootmoeder en het sieraad al heel oud is. De hanger lijkt op een kompas en door er aan te draaien worden Tracey en Wayne naar Blizzard Island geflitst. Onder de vreemde bewoners van dit eiland bevindt zich Rog het zandwezen.

Argons KettingVan hem horen de kinderen dat de ketting magische krachten heeft en aan zijn eigenaar, de reus Argon, moet worden teruggegeven, anders is het eiland en zelfs de hele wereld in gevaar. Hun tocht op zoek naar de slapende reus leidt Tracey en Wayne langs bijzondere plaatsen zoals het eindeloze woud en de bron der dromen. De reis is niet zonder gevaar want Sidney de heks wil de ketting afpakken om de machtigste heks ter wereld te worden. Ze is niet al te goed in magie want dankzij haar toverspreuk is van haar oom Eggbert alleen nog zijn sprekende hoofd over. Ook heeft Sidney ervoor gezorgd dat de slang Sir Python vast is komen te zitten op het eiland.

Argons KettingHij wil de ketting in bezit krijgen om terug te kunnen keren naar het vasteland, waarbij hij hulp krijgt van de niet al te slimme kat Molcaster. Voor Tracey en Wayne is het niet altijd duidelijk wie hen wil helpen of op eigenbelang uit is. In opdracht van het hoofd van de kinderprogramma's van de Canadian Broadcasting Company moest van Sir Python een veel vriendelijkere slang gemaakt worden omdat zij vond dat kinderen hem te eng zouden vinden. In werkelijkheid was ze zelf bang voor slangen, en zij had zelfs bedongen dat Sir Python niet meer mee mocht doen bij een vervolgserie. Tot spijt van Terry Angus en Stoney Ripley is er echter nooit een tweede serie gekomen.
 
 


Publicatiedatum: 14 februari 2010
Laatste aanvulling: 20 juli 2012

© Blizzard Productions/Studio East Limited/Canadian Broadcasting Corporation (CBC)/Telefilm Canada

1000 Resterende tekens


peterwijnno
er zijn 2 volledige delen van blizzard island of argons ketting te vinden op youtube een van de makers heeft het geplaatst hier de link!http://www.14dd5266c70789bdc806364df4586335-gdprlock/watch?v=VPUlOru5IIY&NR=1
Thomas
Eén van de makers, Terry Angus heeft het één en ander op zijn website staan. http://www.anguspuppets.com/Blizzardhome.htmlWat de openingstune betreft: er was niet echt sprake van een liedje. Het begon altijd met een korte samenvatting. Een verteller vertelde het verhaal van het moment dat ze de ketting in handen kregen tot het moment dat het verhaal verder ging. Intussen zag je wat beelden terugkomen. Dan werd de tune ingezet, een spookey sound waarin je ziet hoe ze door de ketting naar het eiland werden gezogen.Mooie serie, ik heb er leuke herinneringen aan.
Pep
Was dit ook die serie waarbij een jongetje door een lange buis ging en dan in een wereld kwam met muren die konden praten enzo?Die jongen had iig ook een grote ketting dan met een rode steen ofzo erin...

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Lippy de Leeuw

Lippy de Leeuw (1971)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over de komische avonturen van een leeuw en een hyena. Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

My Life as a Teenage Robot

My Life as a Teenage Robot (2004)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over de robot X-J9 die liever Jenny genoemd wil worden en… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

De Man van Zes Miljoen

Man van Zes Miljoen, De (1974-1979)

Tijdens een testvlucht stort astronaut Steve Austin met zijn maantoestel neer in de woestijn. Hij… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven