Ark van Stekeltje, De (1995-2004)

De Ark van StekeltjeDe egel Stekeltje woont in een ark die voor iedereen onvindbaar is. Alleen de Rode Buurvrouw weet waar die staat en samen met haar probeert de egel zieke, zwakke en gezonde dieren op te vangen om ze zo weer een beter leven te geven. De Rode Buurvrouw heeft haar naam te danken aan het feit dat ze vaak rode kleren draagt en rood haar heeft. Wanneer zij op bezoek komt in de ark wordt er samen met de andere dieren een leuk lied gezongen. Elke aflevering begint altijd met een raadsel uit het Boek van de Ark en gaat dan over een speciaal dier. Als Stekeltje er niet uitkomt belt hij zijn vriendje Hoorntje, een neushoorm die erg van ijsjes houdt en er altijd wel één in zijn hand heeft.

Ark van Stekeltje, DeSamen met hen gaat hij op onderzoek uit om het raadsel op te lossen en reist daarvoor zelfs de hele wereld af. Wanneer hij iets weet belt Hoorntje zijn bevindingen door aan Stekeltje. De nadenkende mol Arthur, die altijd vol vragen zit, zoekt de antwoorden bij Meester Prikkebeen. Hij houdt veel van boeken en leest Arthur altijd een mooi verhaal voor uit het Grote Boek. Naast Stekeltje is er nog een stekelvarken, heer Spijker. Hij denkt dat hij het slimste dier van de wereld is, maar in werkelijkheid is hij niet zo slim als hij zich voordoet. Heer Spijker heeft in plaats van stekels spijkers, een hele grote mond en denkt dat hij de hele wereld aan kan maar hij heeft een klein hartje.

Het poppenspel van deze serie is in handen van Aad Peters die ook als poppenspeler in het EO-kinderprgramma D'r kan nog meer bij, dat in de jaren '80 bij de EO verscheen, de poppen voor zijn rekening nam. Elly Zuiderveld is al sinds 1977 bij de EO te zien, onder meer in het kinderprogramma Elly en de Wiebelwagen waarin ze zelf de hoofdrol speelt.

 


Publicatiedatum: 21 februari 2008
Laatste aanvulling: 20 juli 2012

© EO/Het Gespeelde Woord

Tags: Jaren 90, EO, 1995

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Michelle Jansen
Ik keek altijd naar de ark van stekeltje ik was zo'n jaar of 2/3
hola mies
wat een herinneringen zeg! die neushoorn had ALTIJD een ijsje!!En nu ik zo spijkertje weer terug zie, begrijp ik weer waarom ik em doodeng vond ... Brrr :S

Meer televisie-sentiment

Police Academy

Police Academy (1991)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over een groep agenten die net van de politieacademie… Lees meer
Geen afbeelding beschikbaar

Vader met fantasie, Een (1982)

Omschrijving Zweedse jeugdserie over een man die als hij ontslagen wordt besluit te gaan… Lees meer
Hé hallo, Kobie en Ko

Hé hallo, Kobie en Ko (1998)

Omschrijving Nederlandse kinderserie gepresenteerd door het goochelende en zingende theaterechtpaar… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven