Avatar (2006-2008)

AvatarIn een wereld die is beïnvloed door Aziatische en Indiaanse culturen en verdeeld is in vier naties leven mensen, dieren en geesten. Deze naties, de Waterstammen, het Aarderijk, de Vuurnatie en de Luchtnomaden, leefden in vrede totdat de Vuurnatie een oorlog begon. Dit gebeurde doordat de Avatar, meester over de vier elementen, niet aanwezig was. De Avatar zorgt ervoor dat water, aarde, vuur en wind in evenwicht blijven. Nu het evenwicht erg is verstoord heeft deze wereld meer dan ooit een nieuwe Avatar nodig. Gedurende honderd jaar domineert de Vuurnatie. In deze tijd van oorlog leven Katara, een jong meisje, en haar broer Sokka op de Zuidpool.

AvatarDaar vinden zijn de nieuwe Avatar, de 12-jarige Aang. Hij zit vast in een ijsrots, eigenlijk een bevroren luchtbel. Deze nieuwe Avatar is een geweldige luchtmeester maar moet nog veel leren over de andere drie elementen. Aan Aang nu de taak het evenwicht te herstellen maar daarvoor moet de Avatar de vier elementen beheersen. Gelukkig wordt hij hierbij geholpen door Katara, Sokka en zijn leermeester, de monnik Gyatso. In elk seizoen van deze serie staat een seizoen centraal, achtereenvolgens water, aarde en vuur. Tot teleurstelling van veel kijkers werd er geen vierde seizoen gemaakt rond het element lucht, de makers vonden dat de verhaallijn rond Aang was afgerond.

De serie is in 2010 wel bewerkt tot een speelfilm met "echte" acteurs. Omdat de naam 'Avatar' al gebruikt is voor de speelfilm van James Cameron werd de film uitgebracht onder de titel 'The last airbender'.
 
 


Publicatiedadtum: 6 maart 2008
Laatste aanvulling: 14 januari 2021

© Nickelodeon/Viacom Productions

Tags: Jaren 00, Nickelodeon, 2006

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

animatiefiguur
aang is cool heel de serie is cool ,jammer dat het alleen maar herhalingen zijn van de serie maar ik heb een dvd-box ervan dus kan het later over heel veel jaren weer terug kijken;-)
oude kinderfilmpjes fan
ik vind avatar de serie, veeel veel beter dan the last airbender, heb hem direct gzien in de bioscoop, en ik vond er echt geen zak aan.

Meer televisie-sentiment

Kleine Isar

Kleine Isar (1980-1981)

Omschrijving Nederlandse animatieserie over de jonge koning Isar die, op zoek naar Jezus, allerlei… Lees meer
Bij Nieuwegeinr rechtsaf!

Bij Nieuwegein rechtsaf! (1985)

Omschrijving Nederlandse kinderserie met verschillende onderdelen, waaronder La Linea; Theo en Thea… Lees meer
Tiny Toons

Tiny Toons (1991)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie rond een groep tekenfilmfiguren - waaronder jonge versies… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven