Barbapapa rond de wereld (2006)

Barbapapa rond de wereldRuim 25 jaar na de eerste tekenfilmserie over de familie Barbapapa creëerde het Frans-Amerikaanse echtpaar Annette Tison en Talus Taylor, de bedenkers van Barbapapa, een nieuwe serie. Ze lieten zich hiervoor inspireren door de vele natuurgebieden die ze in tussenliggende jaren hadden bezocht. Tijdens hun reizen naar onder andere regenwouden, woestijnen en de Noordpool maakten Annette Tison en Talus Taylor talloze foto's en schetsen van de natuur en de dieren die ze onderweg tegenkwamen. Deze vormden de basis voor Barbapapa rond de wereld, waarin Barbapapa, Barbamama, hun zeven kinderen en de hond Lolita een wereldreis maken.

Barbapapa rond de wereldAlle werelddelen, inclusief de Noordpool en de Zuidpool, worden door de Barbapapa's bezocht. Niet alle dieren zijn even vriendelijk ontdekken ze al snel als Lolita bijna wordt opgegeten door een slang in Borneo. Dankzij hun vermogen om iedere vorm aan te nemen kan het hondje uit de greep van de python worden bevrijd. Gelukkig zijn de meeste dieren heel aardig en de Barba-kinderen vinden het leuk om hun gedaanten aan te nemen. Af en toe helpt de familie Barbapapa dieren in nood, bijvoorbeeld als tijdens de moessonregens in India grote stukken land onder water komen te staan.

Doordat de Barbapapa's zichzelf in bootjes veranderen kunnen alle dieren naar een droge plek worden gebracht. De bezoekjes van de familie Barbapapa aan ieder gebied zijn maar kort en duren twee of drie afleveringen van vijf minuten. Nieuw is dat ze nu ook spreken, in de vorige serie was er alleen sprake van een vertelstem. Tegelijk met de serie verscheen er ook weer een nieuwe boek, waarin het gezin van Barbapapa een reis naar de planeet Mars maakt.

 


Publicatiedatum: 8 oktober 2006
Laatste aanvulling: 15 november 2017

© Kodansha Ltd.

Tags: TROS, Jaren 00, 2006

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Lianey
Daar ben ik weer, en nu heb ik Barbalala's stem herkend!Barbala la - Veerle Burmeister@Lian eyBedankt, het lijstje namen is compleet.
Lianey
Ik heb nog een paar stemmen herkend:Barbabe nno - Boyan van der HeijdenBarbabel la - Sarah BannierBarbabob - Pim WesselsMaar nu blijft de vraag: wie heeft de stem van Barbalala ingesproken?@LianeyOpnieuw bedankt, de namen zijn toegevoegd.
Kidd Video

Kidd Video (1997)

Omschrijving Amerikaanse televisieserie over Kidd Video en zijn band die door de schurk Master… Lees meer
Ivanhoe

Ivanhoe (1982)

Omschrijving Britse jeugdserie over de ridder Ivanhoe; oorspronkelijk een televisiefilm; niet te… Lees meer
Oebele

Oebele (1968-1971)

Op de eerste zaterdagmiddag waarop de KRO uitzond in het televisieseizoen 1968-1969 werd tijdens de… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven