Bas BoterbloemNaast Swiebertje was er in de beginjaren van de televisie nog een zwerver op het scherm te zien, Bas Boterbloem. Hij had genoeg van iedere dag cijfertjes op kantoor, en had daarom zijn baan vaarwel gezet om de wereld te gaan ontdekken. In de eerste aflevering besluit Bas dat het zwerversbestaan leuker is met een hond als kameraad. In het asiel zijn zoveel honden dat hij niet kan kiezen, om vervolgens de kijkers te vragen per briefkaart te laten weten welke hond het beste bij hem past. Op zijn oproep kwamen duizenden reacties, en de keuze viel op wat Bas het "vlekkendier" noemde, oftewel de Sint Bernhard.

Vervolgens moest er ook een naam gekozen worden, en dat werd Viola, opnieuw een suggestie van de kijkers. Hoewel de serie zich voornamelijk in de vrije natuur afspeelt, werden vrijwel alle opnamen in de studio gemaakt. De decorbouwers, onder leiding van Julienne van der Erve, konden zich dan ook helemaal uitleven, maar moesten er wel rekening mee houden dat de uitzending in zwart-wit was.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 21 juli 2012

© AVRO

1000 Resterende tekens


Dorine
Wat ben ik trots op mijn vader, inmiddels, helaas, overleden.Een schat van een vader zonder sterallures met een prachtcarrière en prachtgezin!Dag lieve pap!
nettie plat-post Marknesse
ik heb nog een foto van mij zelf waar ik met viola op sta die hond was toen van mijn ouders
Bas Verver
Hoewel ik naar die andere Bas van de tv ben vernoemd (Sebastian van Belle et Sebastian, werd ik dor mijn juf van de eerste klas van de lagere school altijd Basje Boterbloem.Ik heb altijd gedacht dat het om een kinderboek ging maar nu blijkt het een kinderserie te zijn. Is de serie ergens te krijgen? Of mischien een enkele aflevering?

Keek jij hier vroeger ook naar?

Sinteressante dingen

Sinteressante dingen (2009)

Omschrijving Vlaamse kinderserie waarin professor Herman Van den Uytleg uitleg en commentaar geeft… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

DVD: De Club van Sinterklaas & De Pietenschool

Club van Sinterklaas, De & De Pietenschool

Uitgever: Bridge Entertainment Group Speelduur: 71 minuten Datum: 22 oktober 2014 Beschrijving Welk… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Zie de maan schijnt...

Zie de maan schijnt... (1998)

Op de avond voor de intocht in Wijk bij Duurstede zit Sinterklaas samen met Fernando, één van zijn… Lees meer