Battlestar GalacticaOmschrijving 

Amerikaanse science fictionserie over een ruimteschip op zoek naar de planeet Aarde.

 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 4 mei 2014

© Universal Television

1000 Resterende tekens


Christiaan Plug
De serie werd voor het eerst uitgezonden in 1981/1982 door de KRO. Om de week werd er een aflevering uitgezonden. De serie werd niet in een logische volgorde uitgezonden. Van januari 1986 - juni 1986 was de herhaling, op zondag avond. Later werd de serie op de satelliet zenders nog 1 of 2 maal herhaald.Bij de 2e herhaling waren de afleveringen ingekort tot 45 minuten. (bij gebrek aan een videorecorder in 1981 veel afleveringen op cassette band opgenomen. De complete serie uit 1986 heb ik wel opgenomen. En aangezien ik de afleveringen uit mijn hoofd kende...)De speciale FX waren van John Dykstra, die ook verantwoordelij k was voor de FX in Star Wars (1977)In veel afleveringen werden de zelfde ruimte beelden gebruikt, maar dan gespiegeld of op zijn kop om het net iets anders te laten lijken. Een paar jaar geleden zijn alle 24 afleveringen op dvd verschenen.Er zijn ook 3 bioscoop films gemaakt uit o.a. materiaal van de tv serie. 1e Battlestar Galactica, 2e Mission Galactica: The Cylon attack, 3e Galactica: Conquest of the Earth.Ik heb de films nooit op de Nederlandse tv gezien. Wel op de Duitse.
Martijn
Iemand nog interesse in een boek van de film (die met die insecten die mensen verteren in een grote bijenkorf) het is een fotoboek met het verhaal erbij geschreven (in het NL) mail maar [email protected] net.nl groeten, Martijn.
JBauer
Erg gave serie vond ik ditnog een informatieaanvu llingaantal eps 24 en de serie is uit 1979 en geproduceerd door Glenn Larson productions en Universal.Hierna is nog een zogenaamd 2e seizoen gemaakt van 10 afleveringen die niet erg gewaardeerd werden door de fans. Hier deden ook de actuers it de eerste serie niet in mee. De officele titel van deze 2e reeks is "Galactica 1980"Battlestar is bedacht door Glenn Larson die later ook Buck Rogers en Knight Rider maakte. In 2003 is een compleet gerestylde versie van Battlestar Galactica gestart die momenteel in het 3e seizoen zit in Amerika.

Keek jij hier vroeger ook naar?

Vier Veren Waterval

Vier Veren Waterval (1961-1964)

Enkele jaren voor hun befaamde Thunderbirds hadden de makers hun supermarionation-techniek voor het… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

thumb oorlogswinter14

Oorlogswinter (1975)

Omdat het boek 'Oorlogswinter' zich afspeelt in het fictieve dorpje Vlank moest voor de verfilming… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Boy Dominic

Boy Dominic (1975)

Omschrijving Britse jeugdserie die zich afspeelt in het jaar 1820, als kapitein Bulham, de vader… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven