Beatles, TheMidden jaren '60 waren The Beatles zo populair dat een eigen televisieserie een logisch vervolg leek op 'A hard day's night' en 'Help!', de twee speelfilms die de groep uit Liverpool al in 1964 en 1965 had gemaakt. Omdat The Beatles daar geen tijd voor hadden werd gekozen voor een tekenfilm. Uniek, omdat niet eerder van bestaande mensen een tekenfilmserie was gemaakt. Bedenker Al Brodax had in 1963 al de rechten verworven voor een serie, maar pas nadat The Beatles in Amerika waren doorgebroken kon hij het project financieel rond krijgen. Iedere aflevering werd in twee delen opgedeeld, die elk de titel kregen van een Beatlesnummer. Uiteraard was dat nummer ook te horen.

Beatles, TheIn hun getekende avonturen kreeg de groep te maken met voor de hand liggende situaties, zoals gillende fans die hen achtervolgden, maar ook met ongewone, waaronder ontmoetingen met een verliefde inktvis en spoken die uiteindelijk grote Beatlesfans blijken te zijn. Daarnaast werd elke aflevering ook voorzien van twee "sing-a-longs". De tekst van het nummer kwam daarbij in beeld komt zodat iedereen kon meezingen. Om een zo groot publiek aan te spreken werden de verhalen in landen over de hele wereld gesitueerd. De serie was een groot succes, wat natuurlijk ook te danken was aan de populariteit van de echte Beatles.

Beatles, TheNaar verluidt waren de groepsleden en vooral hun manager Brian Epstein niet tevreden met de stemacteurs die hun Britse accenten karikaturaal nadeden. Het Amerikaanse publiek vond het prachtig, maar in eigen land werd de tekenfilm pas in de jaren '80 door MTV voor het eerst uitgezonden. Het succes van de serie leidde uiteindelijk tot de voor de bioscoop gemaakte tekenfilm 'Yellow Submarine' in 1968, waar de groep wel tevreden over was. Er zit ook een Nederlands tintje aan deze televisieserie: het Amsterdamse Cine Center was één van de studio's die aan de tekenfilm meewerkte.

 


Publicatiedatum: 28 april 2005
Laatste aanvulling: 30 januari 2018

© King Features Production

1000 Resterende tekens


Ad Kanters
Woensdag 26 oktober 2016 kocht ik de DVD in het Beatles Museum te Alkmaar. Het label is Beanie Pictures en het nummer is BP58.
hoi
deze is echt leuk om te gebruiken voor je presentatie lol
jelly
dit was echt een groovy serie, waar kan je het kopen man 8)

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Waterspin Wonderspin

Waterspin Wonderspin (1992)

Omschrijving Hongaarse tekenfilmserie over de avonturen van een spin die zowel boven als onder… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Rasmus en de Landloper

Rasmus en de Landloper (1984)

In het weeshuis waar de 9-jarige Rasmus aan het begin van de 20ste eeuw woont hebben alle kinderen… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Madicken

Madicken (1988)

De Zweedse schrijfster Astrid Lindgren (1907-2002) groeide op in Näs, een klein plaatsje in het… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven