Bert en Ernie, De avonturen van (2009-2012)

De avonturen van Bert en ErnieGeen aflevering van Sesamstraat is compleet zonder Bert en Ernie. Sinds de start van de serie, in Amerika in 1969 en in Nederland in 1976, doet het duo al mee. Ernie is oranje van kleur, draagt een trui met horizontale strepen en is bijna altijd vrolijk. Bert is zijn tegenpool. Hij is geel, draagt een trui met verticale strepen en is meestal serieus. Ernie speelt graag in bad met zijn rubberen eendje terwijl Bert een duivenliefhebber is. Zijn favoriete duif heet Bernice. Bert en Ernie zijn ondanks hun verschillen de beste vrienden. Ze wonen samen in een appartement en daar spelen zich de meeste scènes die te zien zijn in Sesamstraat zich af.

Bert en Ernie, De avonturen vanTer gelegenheid van 30 jaar Sesamstraat in 2006 kwamen Ernie en Bert samen met Grover en Koekiemonster naar Nederland waar ze onder andere het nieuwe decor bekeken. Rond deze tijd ontstonden ook de plannen voor een eigen serie met het tweetal. In deze reeks zijn Bert en Ernie niet te zien zijn als muppets maar als kleipoppetjes. Hiervoor werd de hulp ingeroepen van de Italiaanse Misseri Studio die al tientallen jaren ervaring heeft met 'claymation', het maken van animatiefilms met klei. Iedere aflevering duurt 5 minuten en begint als Bert en Ernie gaan slapen, totdat het bed van Bert begint te bewegen.

De avonturen van Bert en ErnieNet voordat het bed het raam uitvliegt springt Ernie er ook op en begint een avontuur. Als astronauten bezoeken ze een planeet, als piraten zoekt het duo naar een schat, als verhuizers moet een piano een trap worden opgedragen en als tovenaarsleerlingen komen ze Elmo tegen die de tovenaar per ongeluk in een kikker verandert. De Nederlandse stemmen zijn wederom ingesproken door Paul Haenen en Wim T. Schippers die dit al doen sinds de eerste aflevering van Sesamstraat, met uitzondering van een proefaflevering, getiteld Sesamplein. Hierin waren Frans van Dusschoten en Ger Smit te horen.
 
 


Publicatiedatum: 20 december 2009
Laatste aanvulling: 21 juli 2012

© Sesame Workshop/Misseri Studio/NPS

Tags: NPS, 2009, Jaren 10

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Het Geheimzinnige Kasteel

Geheimzinnige Kasteel, Het (1990)

Omschrijving Britse jeugserie over vijf kinderen die op onderzoek gaan in een leegstaand kasteel. Lees meer
Vlieg 'ns vlug

Vlieg 'ns vlug (1958)

Omschrijving Nederlandse kinderquiz waarin kinderen door vragen goed te beantwoorden vliegtuigjes… Lees meer
De Avonturen van K3

Avonturen van K3, De (2016)

Omschrijving Animatieserie over de K3-popsterren, Hanne, Marthe en Klaasje (in de Frans- en… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven