Betty Boop (1970-1975)

Betty BoopOorspronkelijk was ze poedel, maar Betty Boop zou uiteindelijk worden omgetoverd tot een seksbom gebaseerd op het uiterlijk van actrice Mae West en met de zangstijl van Helen Kane, die bekend stond als de "Boop-oop-a-doop queen". Betty Boop is afkomstig uit de Max Fleischer Studio's uit New York, pioniers op het gebied van de tekenfilm. Door haar korte rode jurkje, bobkapsel en haar vrouwlijke sexy vormen, sloeg menig mannenhart op hol. Betty Boop maakte haar debuut in 1930 in de korte film "Dizzy Dishes". Ondanks haar kleine rol kan ze toch haar muzikale talent te laten zien, en een jaar later werd haar hondenuiterlijk in de Betty veranderd zoals we die nu kennen.

Betty BoopDe eerste stem van Betty Boop werd vertolkt door Little Ann Little. Toen Mae Questel op haar 17e een wedstrijd won als beste imitator van Helen Kane, contracteerde Fleischer haar als de stem voor Betty Boop, wat ze tot de laatste film zou blijven doen. Ook in 1988, toen Betty weer even op het witte doek verscheen in de film "Who framed Roger Rabbit", vertolkte Mae haar stem. Hoewel Betty's glorietijd lag aan het begin van de jaren '30 was ze aan het eind van dit decennium verworden tot een onschuldig figuurtje voor kinderen. Het grote publiek had het wel gezien en een jaar later besloten de Fleischers het doek te laten vallen voor Betty.

Betty BoopIn 1985 werd Betty weer nieuw leven ingeblazen in de vorm van een televisiespecial die de titel 'The Romance of Betty Boop' mee kreeg. De charme van Betty Boop spreekt nog altijd aan en daarom is haar afbeelding overal terug te vinden. Leuk detail is overigens dat Popeye en Betty Boop ooit in één tekenfilm te zien waren. In zijn beginjaren heette hij nog Ham Gravy en verscheen, samen met z'n vriendin Olijfje, voor het eerst in 1919 in een cartoon van Elzie Segar. Echt bekend werd Popeye nadat Max Fleischer in 1932 de filmrechten had gekocht. Een jaar later was hij samen met Betty Boop te zien in "Popeye the sailor", waarin Mae Questel ook de stem van Olijfje vertolkte.

 


Publicatiedatum: 24 maart 2008
Laatste aanvulling: 21 juli 2012

© Paramount Pictures/King Features Syndicate, Inc.

Tags: KRO, VARA, VPRO, Jaren 70, 1970

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Eric
haahaha , vet grappig ;t

Meer televisie-sentiment

Sinbad

Sinbad (1999)

Omschrijving Amerikaanse avonturenserie over de zeeman Sinbad en zijn bemanning, gebaseerd op de… Lees meer
Het Kleine Huis op de Prairie

Kleine Huis op de Prairie, Het (1975-1986)

Tussen 1932 en 1943 publiceerde Laura Ingalls Wilder acht jeugdboeken over een gezin dat zich aan… Lees meer
Er waren twee Koningskinderen

Er waren twee Koningskinderen (1982)

Annie en Klaas Koning willen graag samen in hun eigen huis blijven wonen als hun ouders bij een… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven