Beugelbekkie (2001-2003)

BeugelbekkieSharon Spitz is een meisje zoals zoveel meiden van dertien met typische tienerproblemen, en zit daarnaast ook nog eens opgescheept met een beugel! Geen dag is meer hetzelfde want iedere keer als ze nu haar mond open doet gebeuren er vreemde dingen. Dat opzichtige stuk ijzer vangt namelijk telefoongesprekken op, laat cameralenzen springen en deuren spontaan openslaan! Ze belandt daardoor van de ene vreemde situatie in de andere en of dat al niet lastig genoeg is, krijgt ze ook nog eens een bijnaam: Beugelbekkie! Gelukkig wordt Sharon goed beschermd door haar oudere broer Adam die verkering heeft met het buurmeisje Hanna.

BeugelbekkieJoost is het kleine broertje van Sharon en hij houdt er van om zijn grote zus te pesten. Hij kan goed pianospelen en is erg slim voor iemand uit groep 6. Moeder Spitz is alleenstaand en probeert alle problemen die ontstaan binnen het gezin als moeder op te lossen wat tot irritatie bij Sharon leidt. Haar regels worden Sharon soms een beetje te veel en al doet ze goed haar best het de volgende keer beter te doen, dan weet Sharon’s moeder het altijd weer beter. Sharons vader is drummer in een rockband en is daarom veel op pad. Sinds de scheiding is zijn plaats ingenomen door David die door de kinderen wordt gezien als een nerd.

BeugelbekkieSharons beste vriendin Maria is kopppig en weet precies wat ze wil. Zij laat zich niet weerhouden van de meest extreme sporten als bergbeklimmen, mountainbiken en skiën. Cornel is één van Sharon’s beste vrienden. Hij heeft een goed hart en hangt altijd aan Sharon. Hij is allergisch voor zon en daar maken Nina, het popluairste meisje van school, en haar vrienden vaak lol over. Voor veel meiden zijn de belevenissen van Beugelbekkie heel herkenbaar. Ze is hopeloos verliefd op de leukste jongen van de school, heeft een vervelend broertje en een moeder die haar maar niet begrijpt.
 
 


Publicatiedatum: 21 mei 2007
Laatste aanvulling: 21 juli 2012

© Nelvana Limited/Jade Animation

Tags: Jaren 00, Fox Kids, Jetix, 2001

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Suuske
Weet iemand alle titels van alle afleveringen van Beugelbekkie?Ik kan daar nergens een overzicht van vinden...Alvast bedankt!Groetje s Suus
chey
wrm komt dat teken film niet op tv >:

Meer televisie-sentiment

Plons

Plons (1985-1991)

In de loop van zijn lange carrière specialiseerde tekenaar Ray Goossens zich steeds meer in… Lees meer
Op weg naar Avonlea

Op weg naar Avonlea (1991)

Omschrijving Canadese familieserie over een jong meisje uit een welgestelde familie dat rond 1900… Lees meer
Timmy Tijd

Timmy Tijd (vanaf 2012)

Omschrijving Leerzame animatieserie over het eigenwijze lammetje Timmy, het neefje van Shaun het… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven