Beverly Hills 90210Als RTL4 in de zomer van 1992 begint met het uitzenden van één de populairste jongerenseries ooit is de reeks al een grote rage in Amerika. De alledaagse belevenissen op een middelbare school in het dure Beverly Hills zouden 10 seizoenen lang te zien zijn. Voor de 16-jarige tweeling Brandon en Brenda is het in het begin even wennen. Samen met hun ouders verhuizen ze van Minnesota naar het zonnige Californië. De leerlingen van West Beverly High hebben meestal rijke ouders en een dure levensstijl, terwijl Brandon in The Peach Pit, de lokale cafetaria, moet gaan werken om wat bij te verdienen. Maar het tweetal past zich snel aan en maakt ook nieuwe vrienden.

Beverly Hills 90210Samen met de mooie Kelly, de stoere Steve, de muzikale David, de rebelse Dylan, de tuttige Donna en studiebol Andrea doorlopen ze de middelbare school en, vanaf seizoen 4, ook de universiteit. De vooral in Amerika gevoelig liggende thema's als seks en drugs werden door de makers daarbij niet vermeden. De serie draaide echter niet alleen om moeilijke onderwerpen. Er was ook veel aandacht voor muziek, zowel op de soundtrack als door optredens in The Peach Pit after Dark, de club die halverwege de reeks werd geopend. Hier traden tal van nieuwe artiesten op waarvan sommigen inmiddels wereldberoemd zijn.

Beverly Hills 90210Dat was ook het geval met de jonge acteurs die in korte tijd uitgroeiden tot tieneridolen. Hun beeltenissen verschenen op tal van merchandising, van schoolartikelen tot barbiepoppen. Na bijna 300 afleveringen eindige Beverly Hills 90210 met het huwelijk van Donna en David. Acteur Luke Perry (Dylan) grapte dat de serie voornamelijk bestond uit siliconen en haarlak: allebei lang houdbaar en daarom zal het lang duren voordat iedereen de serie is vergeten. Hierin heeft hij gelijk gekregen want acht jaar na de laatste uitzending is er een vervolg gekomen, kortweg 90210 genoemd. In Nederland was de eerste aflevering te zien op 2 januari 2009 bij Net 5.

Van de originele acteurs keerden Jennie Garth (Kelly), Shannen Doherty (Brenda) en Joe E. Tata (Nat) terug in hun oorspronkelijke rol.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 27 september 2008
Laatste aanvulling: 4 maart 2014

© Spelling Television/Torand Productions Inc./90210 Productions/Fox Television

1000 Resterende tekens


[email protected]
ja dat was nog eens een goede jeugdige serie he
Adjai
zo ik was helemaal gek van die Kelly van die serie ;-) nu ben ik 29 jammer dat niet meer op de buis isik had graag dvd's willen hebben maar heelaasik heb ze nietoja en het was een toffe serie ;-)
gabby otten
geweldige serie ben nu 33 jaar en op zoek naar de dvd"s hiervan helaas vind ik de orginele te duur en ben dus op zoek naar copieën of iemand die ze wil verkopen.help!!!mail me als je me kunt helpen op [email protected] et.nl

Keek jij hier vroeger ook naar?

C.O.P.S.

C.O.P.S. (1990)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over een speciale eenheid agenten, elk met een eigen… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Emma en haar opa

Emma en haar opa (1985)

Omschrijving Britse kinderserie over de belevenissen van een 6-jarig meisje op de boerderij van… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

De Daltons

Daltons, De (1999)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie over de 7-jarige Tim en zijn drie broers Jelle, Erik en Daantje… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven