Beverly Hills 90210 (1992-2001)

Beverly Hills 90210Als RTL 4 in de zomer van 1992 begint met het uitzenden van één de populairste jongerenseries ooit is de reeks al een grote rage in Amerika. De alledaagse belevenissen op een middelbare school in het dure Beverly Hills zouden 10 seizoenen lang te zien zijn. Voor de 16-jarige tweeling Brandon en Brenda is het in het begin even wennen. Samen met hun ouders verhuizen ze van Minnesota naar het zonnige Californië. De leerlingen van West Beverly High hebben meestal rijke ouders en een dure levensstijl, terwijl Brandon in The Peach Pit, de lokale cafetaria, moet gaan werken om wat bij te verdienen. Maar het tweetal past zich snel aan en maakt ook nieuwe vrienden.

Beverly Hills 90210Samen met de mooie Kelly, de stoere Steve, de muzikale David, de rebelse Dylan, de tuttige Donna en studiebol Andrea doorlopen ze de middelbare school en, vanaf seizoen 4, ook de universiteit. De vooral in Amerika gevoelig liggende thema's als seks en drugs werden door de makers daarbij niet vermeden. De serie draaide echter niet alleen om moeilijke onderwerpen. Er was ook veel aandacht voor muziek, zowel op de soundtrack als door optredens in The Peach Pit after Dark, de club die halverwege de reeks werd geopend. Hier traden tal van nieuwe artiesten op waarvan sommigen inmiddels wereldberoemd zijn.

Beverly Hills 90210Dat was ook het geval met de jonge acteurs die in korte tijd uitgroeiden tot tieneridolen. Hun beeltenissen verschenen op tal van merchandising, van schoolartikelen tot barbiepoppen. Na bijna 300 afleveringen eindige Beverly Hills 90210 met het huwelijk van Donna en David. Acteur Luke Perry (Dylan) grapte dat de serie voornamelijk bestond uit siliconen en haarlak: allebei lang houdbaar en daarom zal het lang duren voordat iedereen de serie is vergeten. Hierin heeft hij gelijk gekregen want acht jaar na de laatste uitzending is er een vervolg gekomen, kortweg 90210 genoemd. In Nederland was de eerste aflevering te zien op 2 januari 2009 bij Net5.

Van de originele acteurs keerden Jennie Garth (Kelly), Shannen Doherty (Brenda) en Joe E. Tata (Nat) terug in hun oorspronkelijke rol.
 
 


Publicatiedatum: 27 september 2008
Laatste aanvulling: 4 maart 2014

© Spelling Television/Torand Productions Inc./90210 Productions/Fox Television

Tags: Net5, RTL 4, SBS6, RTL 5, Veronica, Jaren 90, Yorin, 1992

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

mikkelangelo76@hotmail.com
ja dat was nog eens een goede jeugdige serie he
Adjai
zo ik was helemaal gek van die Kelly van die serie ;-) nu ben ik 29 jammer dat niet meer op de buis isik had graag dvd's willen hebben maar heelaasik heb ze nietoja en het was een toffe serie ;-)

Meer televisie-sentiment

Casper het vriendelijke spookje

Casper het vriendelijke spookje (1962)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie bestaande uit meerdere reeksen over een vriendelijk spookje… Lees meer
Phineas & Ferb

Phineas & Ferb (2008)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over twee stiefbroers die tijdens de zomervakantie van… Lees meer
Ravioli

Ravioli (1985)

De familie Düwel bestaat uit vader Walter, die dirigent bij de opera is, moeder Renate en hun vier… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven