De Big & Betsy Show!

Boerin Betsy en haar sprekende varkentje Big, die graag windjes laat, waren op 6 april 1999 voor het eerst op de televisie te zien, op de Vlaamse zender Kanaal 2 kondigden ze kinderprogramma’s aan. Het tweetal werd zo populair dat ze anderhalf jaar later hun eigen serie bij Studio 100 kregen die op 5 november 2000 voor het eerste zien was. In de eerste aflevering verhuizen ze naar een boerderij en komen tegenover de familie Pruim te wonen. Zoon Pieter-Paul kan het goed vinden met het tweetal en heeft stiekem een oogje op  zijn nieuwe buurmeisje. Zijn moeder, de deftige Theresa, denkt heel anders over haar overburen.

De Big & Betsy Show!Als lid van de Club van De Belangrijke Dames vindt zij zichzelf heel wat. De ondeugende Big heeft haar de bijnaam Zuurpruim gegeven. Ze houdt Betsy en Big in de gaten met haar verrekijker en als ze iets kan bedenken om over te klagen roept ze er agent Suikerbuik bij, maar hij eet liever taart dan dat hij zich bezighoudt met de streken van de jonge boerin en haar big. Ze kunnen beter opschieten met hun andere buurman, de niet al te slimme boer Janus die gek is op zijn koe Bella. De serie werd een groot succes en zou drie seizoenen duren. Peter Thyssen, de stem van Big, zou vanaf 2005 ook de stem van Samson uit Samson & Gert inspreken.
 
 


Met dank aan Sander van Kaam
Publicatiedatum: 28 februari 2010
Laatste aanvulling: 28 oktober 2016

© Studio 100

1000 Resterende tekens


Sluijs
Songtekst tune:Wij zijn Big, Big, Big en BetsyJij bent Big en ik ben BetsyIk ben Big en jij bent BetsyWij zijn Big, Big, Big en BetsyJij bent Big en ik ben BetsyIk ben Big en jij bent Betsy
animatiefiguur
KEEK IK IN 2003 VEEL ;-)
Sikko
Victor, je hebt niet gelijk. het is wel correct geschreven, want boer Janus wordt door dezelfde man gespeeld als kabouter Lui. Als je nog eens een afleveringen ziet, let daar maar eens op. Fred van kuik speelt nu oom nog steeds, namelijk in Mega Mindy als opa Fonkel.

Keek jij hier vroeger ook naar?

Budgie de Kleine Helikopter

Budgie de kleine Helikopter (1994-1995)

Tijdens haar opleiding als piloot in het Britse leger werd Sarah Ferguson, destijds nog hertogin… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Betty Boop

Betty Boop (1970-1975)

Oorspronkelijk was ze poedel, maar Betty Boop zou uiteindelijk worden omgetoverd tot een seksbom… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

CHiPs

CHiPs (1984)

Om het alsmaar drukker wordende autoverkeer in Californië beter in goede banen te leiden werd in… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven