Big & Betsy

Boerin Betsy en haar sprekende varkentje Big, die graag windjes laat, waren op 6 april 1999 voor het eerst op de televisie te zien, op de Vlaamse zender Kanaal 2 kondigden ze kinderprogramma’s aan. Het tweetal werd zo populair dat ze anderhalf jaar later hun eigen serie bij Studio 100 kregen die op 5 november 2000 voor het eerste zien was. In de eerste aflevering verhuizen ze naar een boerderij en komen tegenover de familie Pruim te wonen. Zoon Pieter-Paul kan het goed vinden met het tweetal en heeft stiekem een oogje op  zijn nieuwe buurmeisje. Zijn moeder, de deftige Theresa, denkt heel anders over haar overburen.

Big & BetsyAls lid van de Club van De Belangrijke Dames vindt zij zichzelf heel wat. De ondeugende Big heeft haar de bijnaam Zuurpruim gegeven. Ze houdt Betsy en Big in de gaten met haar verrekijker en als ze iets kan bedenken om over te klagen roept ze er agent Suikerbuik bij, maar hij eet liever taart dan dat hij zich bezighoudt met de streken van de jonge boerin en haar big. Ze kunnen beter opschieten met hun andere buurman, de niet al te slimme boer Janus die gek is op zijn koe Bella. De serie werd een groot succes en zou drie seizoenen duren. Peter Thyssen, de stem van Big, zou vanaf 2005 ook de stem van Samson uit Samson & Gert inspreken.
 
 


Met dank aan Sander van Kaam
Publicatiedatum: 28 februari 2010
Laatste aanvulling: 28 oktober 2016

© Studio 100

1000 Resterende tekens


Sluijs
Songtekst tune:Wij zijn Big, Big, Big en BetsyJij bent Big en ik ben BetsyIk ben Big en jij bent BetsyWij zijn Big, Big, Big en BetsyJij bent Big en ik ben BetsyIk ben Big en jij bent Betsy
animatiefiguur
KEEK IK IN 2003 VEEL ;-)
Sikko
Victor, je hebt niet gelijk. het is wel correct geschreven, want boer Janus wordt door dezelfde man gespeeld als kabouter Lui. Als je nog eens een afleveringen ziet, let daar maar eens op. Fred van kuik speelt nu oom nog steeds, namelijk in Mega Mindy als opa Fonkel.

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Spanning in Slagharen

Spanning in Slagharen (1988)

In 1987 was Ponypark Slagharen het decor voor deze spannende avonturenserie, die zich afspeelt in… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Beestenboel

Beestenboel (1979)

Omschrijving Nederlandse animatieserie met afleveringen van vijf minuten over Dierenland met… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Sommeltjes, De

Sommeltjes, De (2003)

Schrijfster Imme Dros, geboren op Texel, kende uit haar jeugd de volksverhalen over Sommeltjes,… Lees meer

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven