blinQDat de EO met kinderprogramma's ook met z'n tijd is meegaan was te zien in het gevarieerde live-programma blinQ dat in de zomer van 2004 van start ging. Dit middagprogramma werd opgezet voor kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar. Het programma had diverse vaste onderdelen, waaronder Mission-Q. Hierin kreeg een groep kinderen van Mister Q een opdracht. Met deze opdracht moesten zij bijvoorbeeld achter de verblijfplaats van Mister Q zien te komen. In Q&A-lab werd op onderzoek uitgegaan om antwoorden te krijgen op vragen als "waarom rennen jongens harder dan meisjes" en met een deskundige konden ze bepaalde angsten overwinnen in het onderdeel Q&A-Leflab.

blinQNaast dit alles werd er ook gekookt, een quiz gespeeld en werden er kinderen in de spotlights gezet als ze iets speciaals hadden meegemaakt. Omdat blinQ live was konden kijkers direct op de uitzending reageren per telefoon of e-mail. In de eerste aflevering probeerden twee kinderen backstage te komen bij Idols-zanger Boris en bezochten de pleeboois illusionist Hans Klok. Na twee jaar kwam er einde aan het programma maar ging het onderdeel Love Match verder als zelfstandig programma. Hierin werden vrijgezelle juffen en meesters, die door hun leerlingen waren opgegeven, in een datingshow aan elkaar gekoppeld.
 
 


Publicatiedatum: 10 januari 2006
Laatste aanvulling: 21 juli 2012

© EO 

1000 Resterende tekens


Michel
Ook raar dat het is gestopt. Mist echt in de middagprogramma ering op [email protected] Ze zouden ook [email protected] verder kunnen uitbreiden en ook door de weeks s'middags en op zondag kunnen uitzende.En inderdaad Winston Post staat niet in het lijstje bij de [email protected] Post is gastpresentator geweest, zijn naam is toegevoegd, bedankt voor de aanvulling.
Donald Duck
heb zelf ook mee gedaan aan het programmadie aflevering stond in het teken van Donald Duck, en toen waren ze op zoek naar de beste Donald Duck prater van Nederland, en dat was ik dusben nog steeds op zoek naar de aflevering zelf, heb hem nooit helemaal gezien:o
michel80
Ind raar dat dit programma is gestopt! Dat is nou net wat er mist op Zapp. Overigs heeft ook Winston Post een tijdje Blinq gepresenteerd!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Sinterklaas is jarig

Sinterklaas is jarig (1977)

In 1977 vond op 19 november de intocht van Sinterklaas plaats in de haven van Muiden, waar Wieteke… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Intocht Sinterklaas 1970 (Piet Romer, Adrie van Oorschot en Mies Bouwman) 2

Landelijke Sinterklaas Intocht (vanaf 1952)

De verjaardag van Sinterklaas werd voor het eerst op 5 december 1952 op televisie gevierd. De Sint… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Mikke Makke Marsepein

Mikke Makke Marsepein (1978)

Op 18 november 1978 vond de intocht van Sinterklaas plaats in Medemblik, een stadje aan het… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven