blinQ (2004-2006)

blinQDat de EO met kinderprogramma's ook met z'n tijd is meegaan was te zien in het gevarieerde live-programma blinQ dat in de zomer van 2004 van start ging. Dit middagprogramma werd opgezet voor kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar. Het programma had diverse vaste onderdelen, waaronder Mission-Q. Hierin kreeg een groep kinderen van Mister Q een opdracht. Met deze opdracht moesten zij bijvoorbeeld achter de verblijfplaats van Mister Q zien te komen. In Q&A-lab werd op onderzoek uitgegaan om antwoorden te krijgen op vragen als "waarom rennen jongens harder dan meisjes" en met een deskundige konden ze bepaalde angsten overwinnen in het onderdeel Q&A-Leflab.

blinQNaast dit alles werd er ook gekookt, een quiz gespeeld en werden er kinderen in de spotlights gezet als ze iets speciaals hadden meegemaakt. Omdat blinQ live was konden kijkers direct op de uitzending reageren per telefoon of e-mail. In de eerste aflevering probeerden twee kinderen backstage te komen bij Idols-zanger Boris en bezochten de pleeboois illusionist Hans Klok. Na twee jaar kwam er einde aan het programma maar ging het onderdeel Love Match verder als zelfstandig programma. Hierin werden vrijgezelle juffen en meesters, die door hun leerlingen waren opgegeven, in een datingshow aan elkaar gekoppeld.
 
 


Publicatiedatum: 10 januari 2006
Laatste aanvulling: 21 juli 2012

© EO 

Tags: Jaren 00, EO, 2004

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Michel
Ook raar dat het is gestopt. Mist echt in de middagprogramma ering op Z@pp. Ze zouden ook Z@pplive verder kunnen uitbreiden en ook door de weeks s'middags en op zondag kunnen uitzende.En inderdaad Winston Post staat niet in het lijstje bij de presentatoren.@michWinston Post is gastpresentator geweest, zijn naam is toegevoegd, bedankt voor de aanvulling.
Donald Duck
heb zelf ook mee gedaan aan het programmadie aflevering stond in het teken van Donald Duck, en toen waren ze op zoek naar de beste Donald Duck prater van Nederland, en dat was ik dusben nog steeds op zoek naar de aflevering zelf, heb hem nooit helemaal gezien:o

Meer televisie-sentiment

Biba Boerderij

Biba Boerderij (2008-2009)

Omdat producent Mark van Achterberg zich ervan bewust werd dat kinderen steeds minder te weten… Lees meer
Rocko's Modern Life

Rocko's Modern Life (1999)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over de walibi Rocko die van Australië naar Amerika… Lees meer
Kids

Kids (1987)

Omschrijving Canadese jeugdserie over de dagelijkse belevenissen van een groepje kinderen in een… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven